Pink Floyd scoort na 19 jaar #1 album in Nederland met allerlaatste album

14-11-2014 @ 16:03

The Endless River, het allerlaatste studioalbum van de legendarisch rockband Pink Floyd, is op #1 binnengekomen in de Nederlandse album Top 100.

Voor release bereikte The Endless River al de gouden status in Nederland. Nu, een week later, heeft het album de platina status behaald. Ondanks dat het album wereldwijd pas een aantal dagen uit is, is The Endless River al goud in België, Engeland en Duitsland. Het ziet er naar uit dat er nog vele landen zullen volgen.

PRESS QUOTES
The Endless River is een gracieus vaarwel van een iconische rockgroep.
NU.NL – Pierre Oitmann

Het resultaat, The Endless River, is het afscheidsalbum waarop niemand meer had gerekend.
VOLKSKRANT – Menno Pot

De uit Engeland afkomstige groep Pink Floyd is van één van de meest succesvolle en invloedrijke bands uit de rockgeschiedenis. De groep behoort tot de pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek. Pink Floyd heeft in de jaren '90 voor het laatst de #1 positie in de Nederlandse album charts behaald met het vorige studioalbum The Division Bell (1994) en de live opname P.U.L.S.E. (1995).

"Wish you were here" (1975), "Animals" (1977), "The Wall" (1979), waren de andere #1 albums in Nederland.

Het album "Dark side of the moon" (1973) staat nog regelmatig in de verschillende internationale albumlijsten w.o. Billboard Album 200 en UK Album Top 100. Dit album behoort ook tot de 10 bestverkochte albums allertijden.

https://www.facebook.com/pinkfloyd/timeline