Eurosonic Noorderslag dubbel onderscheiden en Conferentie uitverkocht

15-01-2011 @ 09:34

Conferentie uitverkocht
De conferentie van de 25ste editie van Eurosonic Noorderslag, Europa’s belangrijkste conferentie en showcase festival, is volledig uitverkocht. 14 januari om 17:00 uur waren alle 3.000 conferentie registraties verkocht. De festivals Eurosonic en Noorderslag braken voor deze editie al een record door binnen 15 minuten alle festivaltickets uit te verkopen.

Eurosonic Noorderslag krijgt erepening van de stad Groningen
Eurosonic Noorderslag heeft de Erepenning van de stad Groningen ontvangen. Het festival, dat jaarlijks in Groningen wordt gehouden, kreeg donderdag avond de onderscheiding ter ere van het 25-jarig bestaan. Het gemeentebestuur van Groningen kent de Erepenning toe wegens 'uitnemende verdiensten aan de Groninger samenleving'. Burgemeester Peter Rehwinkel reikte de onderscheiding donderdagavond uit.

Eurosonic Noorderslag initiatiefnemers Peter Sikkema en Peter Smidt zijn eveneens geëerd door Yourope (the European festival association) en EBU (European Brodcasting Union). Deze twee grote partners van het festival spraken tijdens het ETEP Welcome Dinner hun waardering uit voor creatief directeur Smidt en festivalmanager Sikkema en hetgeen zij met Eurosonic Noorderslag de afgelopen 25 jaar voor de internationale muziekindustrie hebben betekend.

www.eurosonic-noorderslag.nl