3JS met 'Je vecht nooit alleen' naar Eurovisiesongfestival 2011

30-01-2011 @ 22:18

Het liedje dat de 3JS op het Eurovisie Songfestival 2011 gaan zingen is: "Je vecht nooit alleen"

De vijfkoppige jury en de kijkers hebben gekozen uit vijf liedje: De stroom, Je vecht nooit alleen, Toen ik jou vergat, Ga dan niet of Weelderig waardeloos?

De vakjury koos voor “Je vecht nooit alleen”, het publiek koos ook voor “Je vecht nooit alleen

Frontman Jan Dulles is blij met alle liedjes, maar rekent er zelf op dat Nederland een up-tempo song zal verkiezen boven een mooie ballad. “We hebben allemaal onze eigen favoriet, maar ik denk toch dat mensen eerder kiezen voor een liedje met wat meer tempo. Hoewel het natuurlijk ook kan, dat ik het helemaal mis heb.

Jaap de Witte zei al in een eerder interview dat welk liedje het ook wordt, garantie voor succes is er niet. “Je moet niet gaan schrijven met de insteek dat dit het winnende liedje moet worden. Dat kan ook niet. Het probleem met winnende liedjes is dat ze dat pas zijn als ze gewonnen hebben.

Eerst moeten de 3JS een plek in de finale afdwingen, iets waar hun voorgangers de afgelopen jaren niet in slaagden. Deze muzikale Volendammers wagen graag een moedige poging.

De 56ste editie van het Eurovisie Songfestival 2011 wordt gehouden in het land van de winnaar van vorig jaar: Duitsland.

De twee halve finales vinden plaats op 10 mei en 12 mei, en de finale op 14 mei. Voor het eerst sinds 1958 zal de titelverdediger, Lena Meyer-Landrut, opnieuw deelnemen in het jaar na de winst. Oostenrijk zal weer meedoen aan het songfestival na een afwezigheid van vier jaar, Italië doet weer mee na een afwezigheid van veertien jaar, San Marino is weer van de partij na drie jaar afwezigheid en ook Hongarije keert terug na vorig jaar te hebben afgehaakt. In totaal hebben 43 landen zich aangemeld voor de Eurovisie Songfestival editie in Düsseldorf, even veel als de recordeditie van 2008.

Nederland zingt in de 2e halve finale, samen met België, Bosnië-Herzegovina, Cyprus, Moldavië, Oekraïne, Oostenrijk, Slowakije, Zweden, Bulgarije, Denemarken, Estland, Ierland, Israel, Letland, Macedonië, Roemenië, Slovenië, Wit-Rusland.

Vijf landen zitten sowieso al in de finale: Duitsland (als winnaar 2010), Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.