Buma Harpen Gala 2011, 3 maart live op TV bij TROS

21-02-2011 @ 16:40

Donderdag 3 maart worden, tijdens het Buma Harpen Gala 2011, de winnaars bekend gemaakt van de Buma Gouden - en de Zilveren Harp, de Buma Exportprijs en de prijs voor het Beste Nederlandse lied 2010. Het gala wordt op een bijzondere wijze geopend met opvallende nummers uit 2010. De nummers worden live uitgevoerd door o.a. de 3JS & Ellen ten Damme, The Opposites, Sieneke en Lange Frans & Thé Lau.

De prijzen worden uitgereikt door Boudewijn de Groot, Guus Meeuwis, Armin van Buuren, John Ewbank, Willem van Kooten en Wende. Tijdens de live-uitzending zijn er gastoptredens van oud-harpen winnaars Bløf, Alain Clark en Jacqueline Govaert. De presentatie van dit prestigieuze muziekgala is in handen van Yolanthe Sneijder-Cabau en wordt uitgezonden door de TROS op Nederland 3 om 20:30 uur.

De Buma Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een prijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek. De Buma Zilveren Harp is bedoeld om jonge scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziek hebben geleverd.

Het Beste Nederlandse lied wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse artiest en componist(en) die geselecteerd zijn op basis van de best verkochte en meest gedraaide songs van het afgelopen jaar. De winnaars voor het Beste Nederlandse lied, de Buma Gouden – en Zilveren Harp worden gekozen door auteurs en artiesten die zich hebben aangesloten bij Buma. De Buma Exportprijs wordt jaarlijks toegekend aan de artiesten en auteurs die het meest succesvol zijn met Nederlands muziekcopyright in het buitenland.