Nieuwe single en album voor Kraak & Smaak

08-03-2011 @ 17:17

De release van het derde studio album 'Electric Hustle' van Kraak & Smaak is op 22 april. Kraak & Smaak gingen het nieuwe jaar van gestart met een zinderend optreden op Eurosonic, waar de nieuwe, spectaculaire live show zijn premiere kende en de lancering plaats vond van Kraak Beats Vol.1, een nieuwe serie releases expliciet gefocused op de dansvloer. De eerste single 'Call up to Heaven' featuring Lex Empress is onlangs bij Giel Beelen op 3FM in premiere gegaan.

De kern van Kraak & Smaak bestaat uit Oscar de Jong, Mark Kneppers en Wim Plug. Hun gezamenlijke liefde voor obscure vinylplaten, sampling en vintage keyboards vormden de basis voor debuutalbum Boogie Angst (2005). Al snel werd K&S internationaal opgepikt, o.a. door de Britse BBC Radio 1 en KCRW in Los Angeles, wat vervolgens o.a. weer leidde tot het gebruik van verschillende nummers in Amerikaanse tv-series en films. Het tweede album Plastic People (2008) bracht de grootste hit van Kraak & Smaak tot nu toe voort: Squeeze Me. Naast een top 5 hit in Nederland verkocht het nummer meer dan 80.000 exemplaren in de States, werd het gebruikt in een tv campagne voor Rhapsody.com, bracht het de band op de planken van ABC's Jimmy Kimmel Show en de support van de wereldberoemde blog-personality Perez Hilton.

De funk van het eerste album werd uitgebreid met een meer elektronische sound die enorm succesvol was op de festivals. O.a. Glastonbury in de UK, Coachella, de Miami WMC en Detroit Movement in de VS en ons eigen Lowlands ontvingen de groep al met open armen.

Het nieuwe album is meer electronisch album dan de voorgangers, maar heeft nog steeds die vertrouwde Kraak & Smaak swing. Op het album worden de vocalen geleverd door zangeres Lex Empress en Kraak & Smaak's MC Sebastian. Ook opkomend blueszanger John Turrel en zangeres Janne Schra dragen hun steentje bij.

De nieuwe Kraak & Smaak single 'Call Up To Heaven' is vanaf nu digitaal verkrijgbaar. Het is de tweede single van het nieuwe album, als opvolger van Dynamite.

download single

http://www.kraaksmaak.nl/