John Mellencamp na 19 jaar weer optreden in Nederland

22-03-2011 @ 13:34

Voor het eerst in 19 jaar komt John Mellencamp weer naar Nederland. Op zondag 26 juni is er in het World Forum Theater in Den Haag een unieke ‘avond met Mellencamp’. Voorafgaand aan het concert wordt de bijzondere documentaire ‘It’s About You’ vertoond over Mellencamp en het ontstaan van het ‘No Better Than This’ album. 

De Amerikaanse rockmuzikant, ook bekend als John ‘Cougar’ Mellencamp, heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen albums verkocht. Daarnaast heeft hij maar liefst 22 US Top 40 hits op zijn naam staan, waaronder 'Jack & Diane', 'Pink Houses' en 'R.O.C.K. in the U.S.A.'. Mellencamp is dertien keer genomineerd voor een Grammy Award en heeft hem ook één keer binnengesleept. Hij verkreeg in 2008 een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame. Zijn grootste muzikale invloeden zijn Bob Dylan, Woody Guthrie en The Rolling Stones.

Afgelopen augustus kwam Mellencamp’s album ‘No Better Than This’ uit, geproduceerd door T-Bone Burnett. Dit zeer goed ontvangen album is opgenomen met een 55 jaar oude monorecorder op drie historische locaties in het zuiden van Amerika, waaronder Sun Studio in Memphis en Room 414 van San Antonio’s Gunter Hotel.

De bijzondere 'openingsact' tijdens de tour is de documentaire ‘It's About You’ van Kurt Markus. Deze documentaire is gemaakt op Super8 film tijdens de Bob Dylan-John Mellencamp-Willie Nelson tour in 2009. Hierna volgt een lange show met zowel ouder materiaal als bekende hits en nieuwe muziek van zijn laatste album. Mellencamp: "Ik heb er zin in en ben blij dat ik de kans heb in deze tijd van mijn leven om op tour te kunnen gaan en mijn muziek op deze manier te kunnen presenteren".

JOHN MELLENCAMP – ‘No Better Than This’ tour
opening met de documentaire ‘It’s About You
Zondag 26 juni 2011
World Forum Theater – Den Haag
Entree: € 49, € 57, € 60 (excl. servicekosten)
Ticket de Luxe: € 150 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.00 uur (let op: op dit tijdstip start de documentaire)

http://www.mellencamp.com/