Jack White produceert nieuwe album The Queen of Rock: Wanda Jackson

13-09-2010 @ 21:15

'The Party Ain't Over' is de titel van het nieuwe album van The Queen of Rock: Wanda Jackson. Het album is geproduceerd door Jack White en kent de medewerking van een aantal gastmuzikanten. De twee ontmoetten elkaar voor t eerst in 2009 om Amy Winehouse'"You know I'm good" op te nemen. Een vervolg resulteerde in een kompleet album.
Het album 'The Party Ain't Over' staat gepland voor 24 januari 2011 op het third man/nonesuch records-label.
De opnamen van het album vonden plaats in de studio van Jack White in Nashville. Artiesten die meewerkten aan het album behalve Jack White, zijn Karen Elson (vrouw van Jack White), The Dead Weather en The Raconteurs' Jack Lawrence, My Morning Jacket's Carl Broemel, The Raconteurs' Patrick Keeler, Ashley Monroe en Jackson Smith.

9 September 2010 ontving Wanda Jackson samen met John Mellencamp een Lifetime Achievement Awards van de Americana Music Association in Nashville.

De carriere van Wanda Jackson begint in 1955, waarmee zij tevens de eerste zangeres werd die een rock-n-roll song opnam: "Let's have a party" in 1958. Ze werd door Elvis Presley, waar ze bevriend mee was, geadviseerd om over te stappen van country naar de rockabilly music. Hiermee heeft ze door de loop van de tijd haar titel "Queen of rock-n-roll" gekregen.

Op haar nieuwe album muziek uit een hele generatie rock n roll. Varierend van "Shakin' all over" van Johnny Kidd & Pirates, tot en met de blues van Jimmie Rodgers: "Blue Yodel #6". The Andrew Sisters klassieker "Rum and coca cola"

The tracklisting for 'The Party Ain't Over' is:
Shakin All Over
Rip It Up
Busted
Rum And Coca-Cola
Thunder On The Mountain
You Know I’m No Good
Like A Baby
Nervous Breakdown
Dust On The Bible
Teach Me Tonight
Blue Yodel #6


http://www.wandajackson.com/