René Shuman & Angel-Eye vieren verjaardag Elvis Presley live op Radio 2

03-01-2011 @ 17:27

Zaterdag 8 januari zou Elvis Presley 76 jaar zijn geworden. Het duo René Shuman & Angel-Eye staat deze dag stil bij The King of rock and roll, die in 1977 overleed. Op zaterdagmiddag brengen zij vanuit Studio Plantage in Amsterdam een ode aan deze muzieklegende. Zo zullen zij o.a. een speciale Elvis-medley ten gehore brengen.

Shuman & Angel-Eye traden verschillende malen op met de originele bandleden van Elvis Presley. Zowel in groepsvorm, individueel als unplugged. Zo stonden zij op de planken met "The Jordanaires" (de originele zanggroep van Elvis), de TCB Band, DJ Fontana, Scotty Moore, Sherrill Nielsen en Charlie Hodge.
Onlangs was Wanda Jackson, de voormalige liefde van Elvis, bij hen te gast in Valkenburg. Daar stond zij op de 30e sterfdag van The King met het duo op het podium voor 7.500 uitzinnige fans. Privé-opnamen daarvan werden zelfs een hit op YouTube.

Nieuw album
Afgelopen jaar besloten Shuman & Angel-Eye naast het geven van hun ja-woord op Hawaï, de subtitel "The Dream" aan hun naam toe te voegen. "We zijn dag en nacht met muziek bezig en leven onze droom. Deze aanvulling op de naam past heel goed bij onze kijk op het leven. Onze lijfspreuk is dan ook 'If you can dream it, you can do it'", laat het duo dat een muzikale samenwerking aanging met Peter Koelewijn, weten.
Tijd voor een lange huwelijksreis was er overigens niet. Dag en nacht werd gepassioneerd gewerkt aan een nieuw album met vooral eigen werk van The Dream. Dit album werd vorige maand uitgebracht en laat deze rasartiesten van een heel andere kant zien. Het pop- / rock-'n'-roll-album staat in het teken van duurzaamheid en een betere wereld. In totaal staan er twaalf overwegend eigen composities op het nieuwe album. Zoals de albumtitel al aangeeft, is "Travel In Time" beïnvloed door muziek uit diverse periodes; van rock-'n'-roll tot hedendaagse muziek. De gelijknamige titelsong "Travel in Time" is de nieuwe single van The Dream en stijgt momenteel in de hitlijsten.

Duurzaamheid
Travel in Time is een duet tussen Shuman en Angel-Eye. Het sprankelende feelgoodnummer heeft echter een serieuze achtergrond, want in de tekst laten zij zich uit over een betere wereld en duurzaamheid. Het nummer is geïnspireerd op de vergeten Servische/ Amerikaanse wetenschapper Nikola Tesla, uitvinder van onder andere de radio, wisselstroom en de elektromotor. De bijbehorende videoclip is opgenomen in Hollywood, alwaar René & Angel in een volledig elektrische auto op Sunset Boulevard rijden.
Videoclip (Hollywood, LA)

Tros Muziekcafé

Shuman & Angel-Eye zijn a.s. zaterdag live te gast in TROS Muziekcafé. Dit programma is zaterdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur live te horen op radio 2 vanuit Studio Plantage in Amsterdam. De studio is open voor publiek vanaf 15.30 uur. De presentatie is in handen van Daniël Dekker. Meer info: www.trosmuziekcafe.nl