KYTECRASH: Colin Benders & Eric Vloeimans 26 maart op radio & tv

23-03-2011 @ 19:56

In de herfst van 2010 betraden Colin Benders, Eric Vloeimans en zes van hun bevriende muzikanten, de in Utrecht gevestigde Kytopia-studio voor een aantal opname-sessies. De betrokken muzikanten betraden onbevangen de inmiddels al bewierookte Kytopa-ruimte met minimale voorbereiding, zodat een maximaal artistieke vrijheid werd gecreëerd.
De synergie na intensief muzikaal samenwerken werd gebundeld onder de noemer Kytecrash.
Benders: “We tuimelen over elkaar heen, we roetsen van de glijbaan en springen in de lucht. Het gromt en bijt, het kwispelt en kwijlt. Dit project leeft en laat zich niet zo maar vangen”.
Vloeimans: “Een speeltuin vol avontuur waar verschillende werelden bij elkaar komen”.
Dit is moderne jazz van de twee huidige grootste Nederlandse trompet-grootmeesters uit resp. de pop- en jazz-scene; Colin Benders (a.k.a. Kyteman) en Eric Vloeimans. Vurig schetterend en tetterend scheurwerk wordt afgewisseld met fraaie sonore ballades, zoals we dat al kenden van Kyteman’s Hiphop Orchestra en Vloeiman’s Gatecrash. Afwisselend, dynamisch, analoog doch rijk geproduceerd (zonder overdubs) en met veel invloeden vanuit bijv. de fusion-rock-, ambient- en hiphop-hoek. Je hoort jazz met soundscape-achtige collages, funky afro/jungle-ritmes en urban/spoken word/hiphop vocalen (van Pax, bekend van Kyteman’s Hiphop Orchestra). Dit is puur genieten! Dit is avontuurlijke jazz anno 2011 voor iedere ruimdenkende muziek-liefhebber!!

Er komt een speciale TV-uitzending omtrent het nieuwe Kytecrash-album op Nederland 3 via de NTR, onder het motto 'Colin Benders: van Kyteman tot Kytecrash'. Een speciale live-show in De Smet wordt op 25 maart opgenomen, en de ongeveer 1 uur durende uitzending is een dag later. Naast de tv-coverage, wordt deze show ook uitgezonden op Radio 3FM en de diverse VPRO/3VOOR12-web-kanalen.

Tracklisting:
01 Party animals
02 Afrobeat
03 Ban blijet
04 Ballad for kyte
05 Tribute to the mighty
06 Nemo
07 Your majesty
08 Pushing
09 Shock and awe
10 Cemembem
11 Mumbay
12 Sojourner
13 No farewell

KYTECRASH
Bestelnr CD: KYT201101
Release: 11-03-2011
Label: KYTOPIA
distr. Rough Trade

check Kytecrash in De Vorstin in Hilversum 5 febr 2011