BMG en Kyteman sluiten publishingdeal

01-07-2013 @ 23:04

BMG Rights Management en Kyteman zijn een wereldwijde exclusieve samenwerking gestart.

Kyteman (Colin Benders) heeft al drie succesvolle albums op zijn naam staan. In 2009 kwam de carriere van de componist/trompettist met de release van zijn debuutalbum “The Hermit Sessions”, dat hij samen deed met zijn “Hip Hop Orchestra” in een stroomversnelling. Dit album behaalde de platina status.

Zijn samenwerking met Eric Vloeimans ,“Kytecrash”, werd goud.

In 2012 kwam zijn meest recente en tevens gouden album “The Kyteman Orchestra” op #1 binnen in de albumcharts en speelde het orkest op alle grote festivals. Momenteel zijn ze bezig voet aan de grond te krijgen in het buitenland, te beginnen met buurland Duitsland.

Colin Benders over de samenwerking: "Op het moment dat mijn klik met de mensen sterker is dan met de naam van het bedrijf waar ze voor werken, weet ik dat ik goed zit. Na vele gesprekken met zowel de Nederlandse, Duitse als Amerikaanse afdeling weet ik zeker dat ik me bij BMG volledig op mijn gemak voel en ik ben blij dat dat wederzijds is."

Frank Bruens, Managing Director van BMG Rights Management Benelux: “Colin en zijn uiterst talentvolle en succesvolle Kytopia zijn een aanwinst voor ons roster en we zijn verheugd met hun wereldwijd te mogen werken. We verwelkomen ze dan ook van harte bij BMG!

Colin is een uitzonderlijk muzikaal talent en hij heeft in een relatief korte termijn zijn naam gevestigd in muziekminnend Nederland. Ik ben er trots op dat hij besloten heeft om met ons in zee te gaan en ik zie uit naar een intensieve en succesvolle samenwerking de komende jaren waarin een grote focus ligt op de buitenlandexploitatie.” Maaike Vonk, Manager Creative & Marketing bij BMG.

http://kyteman.com/home

https://twitter.com/Colin_Benders

https://www.facebook.com/TheKytemanOrchestra