Maaike Vonk naar BMG

18-11-2010 @ 21:57

Maaike Vonk zal vanaf 1 december a.s. werkzaam zijn voor BMG Rights Management (Benelux) BV.
Ze zal in dienst treden in de functie van ‘Manager Creative & Marketing’. In deze functie zal ze primair verantwoordelijk zijn voor een combinatie van het begeleiden van de reeds gecontracteerde of nog te contracteren auteurs en catalogi in de Benelux, alsmede de exploitatie van de internationale catalogi met het oog op gebruik door bijv. o.a. artiesten, RTV, films, reclamebureaus, brands, etc.

Tot voor kort was Vonk nog als A&R & Creative manager in dienst bij EMI Music Publishing, die eerder dit jaar haar deuren van de lokale Benelux vestiging heeft gesloten. Voorafgaand aan EMI verdiende Vonk haar sporen als A&R Assistant bij Warner Music en redacteur bij Radio 538.

Met de ervaring en kennis die Maaike met zich meebrengt, ben ik ervan overtuigd dat zij een goede steen zal kunnen bijdragen aan de verdere groei die BMG, zowel lokaal als internationaal, ondergaat. Ik ben dan ook blij met de komst van Maaike en zie een prettige en succesvolle samenwerking met plezier tegemoet", aldus Frank Bruens, Managing Director van BMG Rights Management (Benelux) B.V.

BMG Rights Management
is een Joint Venture tussen Bertelsmann AG en KKR. BMG RM heeft sinds de start in september 2008 een aanmerkelijk groei meegemaakt en imposante acquisities verworven, waaronder grote catalogi als Cherry Lane Music, Stage Three Music, Evergreen Copyrights en Cross Town Songs.