Asteroids Galaxy Tour eerste 3FM Megahit BMG Rights Management!

23-01-2012 @ 11:14

BMG Rights Management band The Asteroids Galaxy Tour scoort deze week de 3FM Megahit met de single ‘Heart attack’ van het op 24 februari te verschijnen album ‘Out of frequency’.

The Asteroids Galaxy Tour heeft een bijzondere week achter de rug. Op Eurosonic in Groningen gooiden ze hoge ogen met hun show op de grote markt en een geheime showcase in de Spieghel. 16 Januari gaven ze een fantastisch optreden in de ochtendshow van Giel op 3FM en nu hebben ze de 3FM Megahit te pakken met hun single ‘Heart attack’. Inmiddels is ook de voorverkoop van hun show op 23 april in Paradiso gestart.

BMG sloot in 2009 al een overeenkomst met de Deense band voor zowel de master- als de publishingrechten. “BMG heeft de afgelopen jaren niet alleen een indrukwekkende Publishing catalogus opgebouwd, maar is zich ook opnieuw op het vlak ‘recorded’ gaan profileren, dit als belangrijke aanvulling op het ‘rights management’ model. In de toekomst zullen we deze ambitie zowel internationaal, als ook lokaal verder uitbouwen. Het is dan ook fantastisch dat de kwaliteiten van een act als The Asteroids Galaxy Tour omarmt worden door een #1 popstation als 3FM. We zijn dan ook heel blij met deze MegaHit en zijn ervan overtuigd dat The Asteroids Galaxy Tour zal uitgroeien tot een uiterst succesvolle band!”, aldus Frank Bruens, Managing Director van BMG Rights Management Benelux.

Door een aantal hele mooie syncdeals is er een prima basis gelegd voor het succes van The Asteroids Galaxy Tour. Maaike Vonk, Manager Creative & Marketing bij BMG: “Zo is hun muziek o.a. gebruikt in een Apple spot en meest recent in een succesvolle internationale Heineken commercial, dit heeft voor de band weer vele extra deuren geopend”.

Net als in andere Europese landen heeft BMG voor Nederland een sterk team verzameld om de band verder op de kaart te zetten. Zo werken we intensief samen met Wieden & Kennedy, het reclamebureau van Heineken, en een aantal specialisten op het gebied van promotie. Free Spirit Entertainment verzorgt de RTV promotie en Spread Inc. neemt de perspromotie voor haar rekening. S&D-partner is N.E.W.S. Belgie.

Tijdens het afgelopen Eurosonic/Noorderslag weekend waren meerdere BMG talenten te bewonderen, waaronder BMG auteur Rutger Hoedemaekers met zijn project Bart Constant. Zijn album ‘Tell Yourself Whatever You Have To’ is nu uit via PIAS en komt deze week op #63 binnen in de Album Top 100. Daarnaast enkel positieve recensies voor dit bijzondere album door Oor, 3VOOR12, Nu.nl en de Volkskrant. Tot slot liet ook BMG artiest en auteur Thomas Azier van zich horen. Net als bij the Asteroids Galaxy Tour heeft BMG met hem een samenwerking voor zowel de master- als de publishingrechten. Ook van deze in Berlijn woonachtige Nederlander zullen we dit jaar nog veel horen.

http://www.bmg.com/

http://www.theasteroidsgalaxytour.com/

https://twitter.com/theasteroids