Within Temptation en Goo Back To The Zoo nieuwe namen Szigetfestival

30-03-2011 @ 16:00

Het in Nederland zeer populaire Szigetfestival komt met een nieuwe reeks toevoegingen aan de line-up. Daarbij zit onder meer de Nederlandse band Within Temptation, die één van de headliners van de Metal Stage zal zijn.

Op de Main Stage zullen de Britse acts Amy Winehouse, Kasabian en The Maccabees te bewonderen zijn, evenals de Amerikaanse band Good Charlotte. De World Music Stage zal het decor zijn van optredens van het Colombiaanse Choc Quib Town, de Canadese rapper Socalled en Cheikh Lô uit Senegal.

Naast Within Temptation zullen ook Deftones en Lostprophets optreden op de nieuwe Metal Stage. Verder is hiphopper Kid Cudi toegevoegd aan het avondprogramma van de Party Arena en zal de Zweedse indieband Peter, Bjorn and John te zien zijn op de A38 Stage.

Vanuit Nederland zullen dit jaar drie treinen vol festivalgangers rechtstreeks naar Boedapest rijden. Op vrijdag 5 augustus vertrekken twee treinen met de opstapplaatsen Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Venlo. Aan boord van deze treinen zal radiozender 3FM voor muziek zorgen. Een derde trein vertrekt op zondag 7 augustus met de opstapplaatsen Groningen, Zwolle, Utrecht en Arnhem. Alledrie de treinen vertrekken maandag 15 augustus uit Boedapest om op dinsdag 16 augustus weer in Nederland aan te komen.

Het Szigetfestival vindt plaats op een eiland in de Donau in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het festival duurt van 8 tot 15 augustus en is één van de grootste festivals van Europa met meer dan 1000 optredens op 60 podia.

Go Back To The Zoo zal ook op Sziget staan. Zij zijn de eerste bevestigde 3FM Serious Talent band die bevestigd zijn, binnenkort zullen er naar verwachting meer volgen. Het optreden van Go Back To The Zoo staat gepland op de nieuwe Europe Stage, waar een groot aantal bands te zien zal zijn die het binnen de eigen landsgrenzen al gemaakt hebben en nu hard bezig zijn om ook daarbuiten bekend te worden. Radio 3FM zal de verrichtingen van de Nederlandse bands op Sziget volgen.

Het programma tot nu toe: Pulp, Dizzee Rascal, Smash Mouth, Rise Against, Flogging Molly, Interpol, The National, Gogol Bordello, The Chemical Brothers, Amy Winehouse, Kasabian, The Maccabees, Good Charlotte, Marina and the Diamonds, Hurts, Skunk Anansie, Peter, Bjorn and John, Judas Priest, Motörhead, Sonata Arctica, Deftones, Within Temptation, Lostprophets, Crystal Castles, Hadouken!, The Bloody Beetroots Death Crew 77, Kid Cudi, Söhne Mannheims, Triggerfinger, Verdena, AfroCubism, Rotfront, Ojos de Brujo, Gotan Project, Les Hurlements d'Leo, Debout Sur Le Zinc, Goran Bregovic Wedding & Funeral Band, Choc Quib Town, Socalled en Cheikh Lô.

www.szigetfestival.nl
www.sziget.be