PITCH: Uitbreiding line-up

10-05-2011 @ 14:30

o.a. Cut Chemist en Siriusmo aan line-up toegevoegd

Op zaterdag 9 en zondag 10 juli vindt in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam de eerste editie van PITCH plaats. PITCH richt zich op liefhebbers van vooruitstrevende elektronische muziek, waarbij de programmering zich kenmerkt door de aanwezigheid van een groot aantal live bands. In combinatie met de bijzondere festivallocatie is Amsterdam een sfeervol zomerfestival rijker.
En met een uitbreiding van de line-up met o.a. Cut Chemist, Siriusmo, Budos Band en Little Dragon staat er met nog twee maanden te gaan al een behoorlijke line-up.

Vorige maand werd al bekend dat o.a. headliners Crystal Fighters, Jamie Woon, The GaslampKiller en Bugge Wesseltoft & Henrik Schwarz op PITCH aanwezig zullen zijn. Met de toevoeging van Siriusmo, Cut Chemist, Budos Band, Little Dragon, Kakkmaddafakka, Rustie, Eskmo, Dekmantel Soundsystem, Cinnaman en Gomes zijn er op dit moment maar liefst 29 acts op PITCH. De komende periode wordt nog een aantal namen aan de line-up toegevoegd, inclusief een special guest.

PITCH is een avontuurlijk en intiem festival in hartje Amsterdam dat inspeelt op de ontwikkelingen in de pop en dance. De programmering richt zich op een mix van dubstep, beats, (deep)house, pop, disco, UK funky, jazz, electronica en meer.
PITCH beslaat drie podia: in de Westerunie, in het Transformatorhuis en in de Gashouder. De Westerliefde en het Westergasterras met het bijbehorende plein zijn ook bij het festivalterrein betrokken, zodat er juist ook gelegenheid is om buiten te genieten van de zon, muziek en meer. Per dag is er plek voor 4.000 bezoekers. Op zaterdag 9 juli gaan de poorten om 13.00 uur open en inclusief nachtprogrammering eindigt het festival die dag om 05.00 uur. De volgende dag, op zondag 10 juli, is het programma van 13.00 uur tot 23.00 uur. Er zijn zowel passepartouts als dagkaarten verkrijgbaar.

PITCH is een avontuurlijk festival voor bezoekers die op zoek zijn naar een nieuw en fris geluid.

De komende periode wordt nog een aantal namen aan de programmering toegevoegd.
Zaterdag 9 juli
Crystal Fighters
Bugge Wesseltoft & Henrik Schwarz Duo
The Gaslamp Killer
Siriusmo
Chromeo
Buraka Som Sistema
Apparat Band
Budos Band
Rustie
Junior Boys
Jungle by Night
Joker
Floating Points
Dâm-Funk
Palmbomen
Dekmantel Soundsystem
Cinnaman
Gomes

Zondag 10 juli
Flying Lotus
Cut Chemist
The Gaslamp Killer
Jamie Woon
Little Dragon
Hudson Mohawke
Kakkmaddafakka
Mount Kimbie
Tom Trago (live)
Dorian Concept
Eskmo
Yacht

Kijk voor meer informatie op de festivalsite: http://www.pitchfestival.nl/
PITCH op Twitter: @pitch_fest
PITCH op Facebook: Pitch Festival

PITCH
Cultuurpark Westergasfabriek - Amsterdam
Dagkaart zaterdag 9 juli: € 32,50 (excl. servicekosten)
Dagkaart zondag 10 juli: € 27,50 (excl. servicekosten)
Passe-partout: € 50 (excl. servicekosten)

Tijden zaterdag: 13.00 uur – 05.00 uur
Tijden zondag: 13.00 uur – 23.00 uur

Kaartverkoop via: http://www.livenation.nl/ en 0900 - 300 12 50 (45 cpm).