The Gathering sluit geen compromissen meer

17-05-2011 @ 17:32

Tourdata en single als voorbode van nieuw album
The Gathering legt op dit moment de laatste hand aan nieuwe nummers voor hun tiende studioalbum dat naar verwachting dit najaar uitgebracht wordt. Volgens de band is het nieuwe werk eigenzinnig, maar onmiskenbaar The Gathering. De band besloot voor het nieuwe album over te gaan tot een compromisloze aanpak: “We vertellen ons verhaal en soms nemen we daarvoor 10 minuten de tijd, ook al is dat niet radiovriendelijk”, aldus toetsenist Frank Boeijen.

Het vorige album The West Pole (2009) was het resultaat van een zoektocht, de hereniging van de band en het debuut van de Noorse zangeres Silje Wergeland. “We hadden de neiging om het helemaal anders aan te pakken, al onze bagage overboord te gooien. Het voelde als een opluchting, maar we zaten er nog middenin” zegt Frank Boeijen als hij terug kijkt op de roerige periode. “Het nieuwe album staat dichter dan ooit bij ons als band. We durven weer te kijken naar ons verleden, dat zo onlosmakelijk aan ons verbonden is en waar we trots op zijn”.

Nieuwe single
Fans hoeven niet tot het najaar te wachten om kennis te maken met nieuwe muziek van The Gathering. Begin mei is de eerste single ‘Heroes for ghosts’  gratis te downloaden via de populaire website Bandcamp.

Vanaf mei treedt The Gathering op diverse podia en festivals op om de fans alvast een voorproefje van de andere tracks van het nieuwe album te geven. ‘Heroes for ghosts’ is een uitgesponnen werk dat maar liefst 10 minuten duurt. De track is een soort tweeluik met een rustig en meer uptempo deel. De tekst gaat over belangrijke beslissingen die je soms moet nemen in je leven, waarvan je niet weet wat de gevolgen zullen zijn. Voor ‘Heroes for ghosts’ is  in Noorwegen een korte film opgenomen die eind mei uit zal komen.

Optredens in Nederland en Zuid-Amerika
The Gathering nam eind januari de eerste nummers voor het nieuwe album op. Deze zomer duikt de band opnieuw de studio in om het album af te maken. In mei en juni zijn er optredens in diverse clubs en op het nieuwe muziek- en multimediafestival Oddstream dat plaatsvindt in Nijmegen. Ook toert de band wederom door Zuid-Amerika, waar The Gathering al jaren populair is. Naast landen zoals Chili, Mexico, Brazilië en Argentinië speelt de band voor het eerst in Peru, Bolivia en Colombia.

The Gathering online:
http://www.gathering.nl
http://twitter.gathering.nl
http://youtube.gathering.nl
http://myspace.gathering.nl