Splendid start zomer van 2011 met album release op 21 juni

29-05-2011 @ 13:54

Voor de release van het nieuwe album 'Connect Back To The Stars' kiest de Haagse formatie Splendid voor de langste dag van het jaar en begin van de zomer: dinsdag 21 juni. Het album wordt die dag gepresenteerd in de Sugar Factory in Amsterdam. Op vrijdag 24 juni wordt dat extra gevierd met een groot feest in Den Haag in de Bink36, broedplaats voor creatievelingen.

Splendid tekende eind vorig jaar bij muziekmaatschappij PIAS en is sindsdien druk bezig geweest met het nieuwe album. De band heeft hiervoor producent Robin Veldman van het succesvolle debuutalbum van Caro Emerald aan het werk gezet. Daarnaast maakt de 11-koppige formatie zich op voor een hete zomer. Met een tour langs poppodia, zomerfestivals en strandtenten brengen zij de zon naar de zomer. Frontman Patrick Schmitz weet het publiek als geen ander op te zwepen tot het dak eraf vliegt. Samen met de overige bandleden brengt hij de melodie tot leven en is er geen ontkomen meer aan: er moet gedanst worden!

Op het prestigieuze Noorderslag 2011 gaf Splendid al een preview van de nieuwe zonnige nummers. Nu is het moment aangebroken om 'Connect Back To The Stars' officieel uit te brengen. De 'Connect Back To The Stars' zomertournee start met de album release op dinsdag 21 juni in de Sugar Factory in Amsterdam. Uiteraard volgt er een groot feest in thuishaven Den Haag op vrijdag 24 juni in de Bink5Hoog, de ruimte waar ook de videoclip voor de single 'Again' is opgenomen.

LIVE
21 juni Sugar Factory, Amsterdam (Releaseparty 1)
24 juni Bink5Hoog, Scheveningen (Releaseparty 2)
2 juli Woodwall, festival Zutphen
11 juli Vlaggetjesdag, Scheveningen
15 juli Doorzomerfestival, Maassluis
16 Juli Waardse tempel. Heerhugowaard
23 juli Aoha, Wijk aan Zee
13 augustus Woodstock, Bloemendaal
20 augustus Strandtent de Kink, Noordwijk
24 augustus Vispop, Harlingen
28 augustus Skatepark Zuiderpark, Rotterdam

Je vindt Splendid online via:
www.splendidmusic.nl
Twitter.com/splendidmusic
Facebook.com/splendidmusic
Splendidmusic.hyves.nl
youtube.com/splendidmusic
Myspace.com/splendidrocksteadysunshine