Tweede solo-album van Liam Finn

06-06-2011 @ 16:21

Sinds de release van zijn solodebuut I'll Be Lightning ruim drie jaar geleden en de EP Champagne in Seashells, die hij in 2009 met tourmaat Eliza-Jane Barnes uitbracht, heeft Liam Finn overal ter wereld shows gegeven als headliner en als voorprogramma van onder andere Pearl Jam, The Black Keys en Wilco. Verleden jaar keerde hij terug naar zijn kleine strandhuis in Nieuw-Zeeland om de nummers te maken die zijn tweede album moesten gaan vormen. Het leven uit het publieke voetlicht viel hem wonend en werkend in de stilte van het eiland zwaarder dan gedacht. Die wrijving vormt het hart van de albumtitel, FOMO, een acroniem voor fear of missing out. Finn schakelde de hulp in van Burke Reid nadat hij in hem een gelijkgestemde ziel zag.
Reid heeft Finns perceptie van wat een goed album een goed album maakt zeker uitgedaagd. De vaak conflicterende samenwerking heeft ervoor gezorgd dat Finn zichzelf tot nieuwe hoogten heeft moeten stuwen met als resultaat een album dat doorspekt is van een rauw soort energie. FOMO kent vele verrassingen. Van de galmende vocalen op opener Neurotic World, via de zonovergoten jaren ’60 gitaarpartijen van Cold Feet tot de overstuurde zang op The Struggle onthult Liam Finn op FOMO de ware natuur van zijn muzikale talenten. Waar het primaire gevoel op zijn debuut er een was van hartzeer, is het perspectief op FOMO veel breder: de strijd van een artiest om te groeien, de internationale nomade versus de Nieuw-Zeelandse jongen en nieuw gevonden liefde. Via de officiële website van Liam Finn is de albumtrack The Struggle te downloaden.

"Fomo' verschijnt ook als limited edition 2CD met het album 'Barb', het project van Liam Finn met Lawrence Arabia, Connan Moccasin en Eliza Jane.

LIAM FINN: Fomo
genre: singer-songwriter
label: Transgressive/CoOp
release: 20/06/2011
http://www.liamfinn.co.nz/

Deel dit artikel op: