Liam Finn terug naar Benelux voor vier live shows

13-03-2009 @ 17:02

Liam Finn beleefde zijn doorbraak in 2008, maar zal ook in 2009 uitgebreid toeren in Europa en de VS. Vorig jaar bracht Liam Finn zijn debuutalbum 'I'll Be Lightning' uit, welke wereldwijd veel lof oogstte. Met partner in crime Eliza-Jane Barnes tourde hij in Australie, Nieuw Zeeland, USA, UK en Europa. Bovendien was Liam te zien en te horen bij TV-shows als 'Late Show with David Letterman' en 'Later... with Jools Holland'. Liam's muziek was te horen in series als 'Grey's Anatomy', '90210' and 'United states of Tara'.

Eind vorig jaar kwam 'I'll Be Lightning' in Nederland bij Excelsior Recordings uit, waarna Liam en EJ shows speelde in Tivoli (met The Black Keys), Paradiso en Crossing Border. Aan het eind van het jaar dook Liam de studio in met o.a. Wilco, Ed O'Brien en Phil Selway (Radiohead) en Johnny Marr voor het '7 Worlds Collide' project van Neil Finn. Er zijn 25 songs opgenomen voor een album dat in mei uitgebracht wordt voor Oxfam.

Voordat Liam & Elize Jane terugkeren naar de Verenigde Staten en UK (voor o.a. ATP en The Great Escape) zullen ze wederom in Nederland en Belgie te zien zijn.

3 mei Tivoli De Helling, Utrecht
4 mei AB, Brussel
5 mei Bevrijdingsfestival, Groningen
6 mei Rotown, Rotterdam