Raphael Saadiq supportact bij Lenny Kravitz in Ahoy

17-06-2011 @ 20:28

17 Juni is bekend geworden dat Raphael Saadiq de support act is van Lenny Kravitz op maandag 17 oktober in Ahoy in Rotterdam.

Raphael Saadiq wordt gezien als boegbeeld voor de old school muziek. Hij maakt al muziek sinds hij zes was en was in de jaren 80 als leadzanger van soultrio Tony! Toni! Toné! al baanbrekend. In de jaren 90 begon het multi-talent zijn solocarrière. Saadiq's eerste solo album, Instant Vintage (2002), werd genomineerd voor vijf Grammy Awards. Zijn nieuwe album Stone Rollin' staat vol met eigen nummers, waarop hij ook nog eens bas, toetsen, gitaar en percussie speelt. Behalve de seventies soul van Stevie Wonder en Sly Stone waagt hij zich ook aan een rock & roll sound.
Raphael Saadiq werkte achter de schermen mee bij onder andere The Roots, D'Angelo, Joss Stone, Stevie Wonder, Snoop Dogg, John Legend, Mary J. Blige, Macy Gray, Kelis en vele anderen.
Op zondag 10 juli staat Raphael Saadiq ook op het North Sea Jazz Festival.

Lenny Kravitz is en blijft een echt rock-icoon. De Europese tournee van Kravitz getiteld ‘Black and White Europe’ is een moderne productie met o.a. een nieuw podium en diverse technische hoogstandjes. Tijdens zijn concerten zullen zijn grootste hits langskomen maar uiteraard ook nummers van het nieuwe album ‘Black and White America’, welke op 19 augustus verschijnt.

Kravitz ontwikkelt al op jonge leeftijd een liefde voor muziek uit de jaren ’60 en ’70. Zijn sound is al jaren doordrenkt met een geslaagde mix van classic rock, old-school soul, stevige funk en popmuziek.

LENNY KRAVITZ
‘Black and White Europe’
+ support act RAPHAEL SAADIQ
Maandag 17 oktober 2011
Ahoy - Rotterdam
Entree: € 47, € 50, € 53, € 56 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur