Concert Fleet Foxes in november HMH Amsterdam

22-06-2011 @ 20:37

Op dinsdag 29 november geeft Fleet Foxes een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. 

Eind 2008 kon niemand eromheen: De single "White Winter Hymnal" was een grote hit, afkomstig van het debuutalbum van Fleet Foxes welke drie jaar geleden in de top van de jaarlijsten eindigde. Inmiddels is de indie folkband uit Seattle een album (Helplessness Blues) verder, zijn ze gegroeid en hebben ze weer een aantal ijzersterke songs afgeleverd. De Volkskrant noemde Helplessness Blues nu al "Eén van de belangrijkste albums van 2011."

Fleet Foxes bestaat uit Robin Pecknald (zang, gitaar), Skye Skjelset (gitaar), Christian Wargo (basgitaar, zang), Casey Wescott (toetsen), Josh Tillmann (drums) en Morgan Henderson (diverse instrumenten).

De muziek van Fleet Foxes is pop met folk en psychedelische invloeden. De stem van zanger Robin Pecknold vormt de basis van de muziek, samen met zijn gitaar, maar de band zorgt voor de nodige ingenieuze bombast. De muziek klinkt alsof het recht uit de zestiger en zeventiger jaren komt maar niets is minder waar, de bandleden zijn allen in de twintig.

De inspiratie van Fleet Foxes komt echter van populaire muziek en folk rock uit midden jaren zestig tot halverwege de seventies, zoals Bob Dylan, The Byrds, Neil Young, Ennio Morricone, The Zombies, Brian Wilson, Van Morrison, Pete Seeger en Crosby, Stills & Nash.

Eerder verkocht Fleet Foxes twee keer achter elkaar Paradiso uit en stonden ze o.a. op Crossing Border. Fleet Foxes staat dit jaar ook op Lowlands.

FLEET FOXES

Dinsdag 29 november 2011
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: €34 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur