Nieuw Zeelandse Brooke Fraser scoort in Nederland

09-07-2011 @ 22:20

De Nieuw Zeelandse singer/songwriter Brooke Fraser scoort in ons land een regelrechte airplayhit met haar single 'Something In The Water'. De single werd onlangs door 3FM gekozen tot MEGAHIT en kwam op de playlist bij Radio 2, wat zich nu vertaalt in een #16 notering in de Nederlandse Airplay Top 200.

'Something In The Water' is de eerste single van het nog te verschijnen album 'Flags'. Voor de Nederlandse markt is de single het debuut van Brooke Fraser, hoewel de in Los Angeles woonachtige artieste al een aantal jaar bij het grote publiek bekend is in haar thuisland Nieuw Zeeland. Daar bracht zij in 2003 haar debuutalbum 'What To Do With Daylight' uit dat vanuit het niets naar #1 ging en in de eerste week na release al met de gouden status werd bekroond om daar uiteindelijk achtvoudig platina te worden. Van het album verschenen maar liefst vijf top 20 singles.

Het album 'Flags' is Brooke’s derde studioalbum en komt in Nederland uit op 19 augustus 2011. In Nieuw Zeeland en Australië werd Flags al eerder uitgebracht waar het respectievelijk op #1 en #3 kwam te staan in de lokale albumcharts. Nu is Europa aan de beurt met de Duitstalige landen die het voortouw nemen. Verwacht wordt dat het album top 5 binnen zal komen in de Duitse album top 100. De single 'Something In The Water' heeft daar reeds de #1 van de hitlijst bereikt.

Op 30 september komt Brooke Fraser naar Nederland voor een optreden in een uitverkocht People’s Place in Amsterdam.
 
BROOKE FRASER
Albumtitel: Flags
Release: 19-08-2011
warner music
www.brookefraser.com

http://twitter.com/#!/brookefraser/