The Medics, uw eerste hulp bij lusteloosheid

10-07-2011 @ 17:04

Als je zanger Daniel Langeveld van THE MEDICS al eens maniakaal over (of voor) het podium hebt zien stuiteren, dan zal het geen verrassing voor je zijn dat deze band ontsproten is uit 'pure noodzaak'. Zonder de band zou het wel eens slecht met sommige van deze jongen kunnen aflopen. Op 29 augustus zal het langverwachte debuutalbum 'Dance Into The Dark' uitkomen.

Het vijftal wordt begin 2011 getekend door [PIAS], gebombardeerd als '3VOOR12 selecteert', gestrikt voor een indrukwekkend optreden op Noorderslag, stond een maand later in De Wereld Draait Door met de eerste single "City" en werd de band door 3FM uitgeroepen tot 3FM Serieus Talent.

Tussen de talrijke optredens door - o.a support van The Kooks in een uitverkocht Paradiso - legt de band de laatste hand aan het debuut en duiken de mannen met producer Pim van de Werken (Silence is Sexy, Eins Zwei Orchestra) de studio in. Het album wordt gemixt door Guido Aalbers (Franz Ferdinand, Miss Montreal, Bertolf, Lorrainville) en gemasterd door Darius van Helfteren (Caro Emerald, Go Back To The Zoo, De Staat).

In het geval van THE MEDICS draait het al vanaf het begin in 2008 om dansbare, energieke rock á la The Strokes, Editors en Franz Ferdinand. Later sluipen er ook invloeden van bands als The Killers, Vampire Weekend en Foals in de nummers, waardoor THE MEDICS niet meer voor één gat te vangen zijn. Zeker is dat elk optreden wordt gespeeld met een attitude alsof het de laatste is.

THE MEDICS staan op 28 augustus om 20 uur op het Grolsch podium (Museumplein) tijdens de Uitmarkt.

Albumtour gepresenteerd door 3FM Serious Talent:
05-aug-11 Geuzenpop - Enschede
27-aug-11 Koppelpop - Susteren
16-sep-11 Tivoli De Helling (albumpresentatie) - Utrecht
17-sep-11 Rotown - Rotterdam
22-sep-11 Merleyn - Nijmegen
23-sep-11 Paradiso - Amsterdam
01-okt-11 Metropool - Hengelo
07-okt-11 Fenix - Sittard

http://www.themedics.nl/