Zestien deelnemers in tweede ronde MusicXport 2011

12-07-2011 @ 15:25

I am oak, Arifa, Moss en Textures: vier van de zestien namen voor de tweede ronde van MCN MusicXport.nl.
Voor sommige deelnemers als Go Back To The Zoo, Mdungu en Moss betekent het een verlenging van hun aanwezigheid in dit exportprogramma. Voor anderen als bijvoorbeeld I Am Oak of Arifa is het hun debuut, terwijl Textures, Amsterdam Klezmer en Pete Philly hun rentree maken na lange of minder lange afwezigheid.
De tweede ronde van MCN MusicXport.nl (MXP) 2011 loopt van 1 juli in het lopende kalenderjaar tot 1 juli 2012. De deelnemers zijn geselecteerd door een externe commissie op basis van de door hun managers ingediende jaarplannen.
Deelname aan MusicXport.nl houdt in financiële en promotionele steun aan de bands plus een expertisebevorderingsprogramma voor hun managers alsmede een budget voor zakenreizen.

Deelnemers 1 juli 2011 - 1 juli 2012
Pop/Dance
1. Alamo Race Track
2. Death Letters
3. Go Back To The Zoo
4. I Am Oak
5. Moss
6. Pete Philly
7. Textures
8. Mason

Jazz
9. Amina Figarova Sextet
10. Ruben Hein
11. Spinifex
12. Susanne Alt

Wereld
13. Amsterdam Klezmer Band
14. Arifa
15. Mdungu
16. Drums United

Deelnemers eerste ronde 2011 waren:

Popmuziek
1. Waylon
2. Laura Jansen
3. De Staat
4. Destine
5. Tim Knol
6. Baskerville
7. Marike Jager
8. Nynke Laverman
9. The Death Letters

Jazz/wereld
9. Baraná
10. Monsieur Dubois
11. Quinteto Tango Extremo
12. Starvinsky Orkestar
13. State of Monc
14. Tineke Postma

Over MCN MusicXport.nl
MCN MusicXport.nl (MXP) is een programma van Muziek Centrum Nederland om de positie van Nederlandse artiesten in het buitenland te verbeteren en de exportmogelijkheden te vergroten.  
Vanaf 2010 worden de programma’s MusicXport.nl (gericht op de promotie en ondersteuning van artiesten) en MusicXport+ (gericht op het verwerven van internationale kennis en expertise van artiestenmanagers) aangeboden als één gecombineerd programma. Vanaf 2011 gebeurt dit onder de naam MCN MusicXport.nl.
MCN MusicXport.nl werkt op basis van door de artiest c.q. zijn/haar manager ingediende jaarplannen. Dit jaarplan betreft zowel de geplande activiteiten in het komende jaar van de artiest, als ook van zijn/haar manager. Beiden kunnen namelijk ondersteund worden. De regeling is bedoeld voor daadwerkelijk kansrijke bands voor de export. Dit wordt afgemeten aan de hand van een aantal vooraf vastgestelde criteria. Ingediende plannen worden aan de hand van deze criteria en de kwaliteit van het plan beoordeeld door een externe selectiecommissie.

bron: http://www.muziekcentrumnederland.nl/