Muziekveld geschokt door dreigende Opheffing MCN

20-06-2011 @ 09:47

Het nationale en internationale muziekveld reageert geschokt op het voorgenomen besluit Muziek Centrum Nederland (MCN) op te heffen. Reacties en steunbetuigingen stromen binnen.

MCN is essentieel voor een gezond en breed georiënteerd muzieklandschap in Nederland (Jurjen Hempel, dirigent) en Music Center the Netherlands has been one of the world's top organizations of its kind (Anne McLean, Library of Congress, Washington DC) zijn pas twee van de honderden reacties die binnen komen op de petitiepagina en in de mailboxen van MCN-medewerkers.

Enkele quotes:
De actieradius van Muziek Centrum Nederland voor het nationale en internationale muziekleven is enorm: Van Schiermonnikoog tot Maastricht en van Tokio tot New York. Het is Nederlandse cultuur die hier het loodje legt als MCN gaat verdwijnen. Ik reis veel: overal waar ik kom wordt Nederland geprezen om haar rijke muziekleven, iets wat MCN sinds jaar en dag uitdraagt.
Jacob ter Veldhuis, componist

Net nu we als Nederland eindelijk een deuk in een pakje boter beginnen te slaan, nu we eindelijk wereldwijd succes beginnen te krijgen, nu Caro Emerald, Tiёsto, Armin van Buuren, Within Temptation en André Rieu links en rechts de hitparades bestijgen en overal volle zalen trekken, nu is het dé tijd om vol in te zetten op het brede Nederlandse muziektalent, om de zuigkracht van bovenstaande acts te benutten. En wat gebeurt er? Het absolute tegendeel Doodzonde!
Leon Ramakers, oud-directeur Mojo Concerts

Music Center the Netherlands has been one of the world's top organizations of its kind. I would like to voice my support for its work and its continued existence.
Anne McLean, Library of Congress, Washington DC

Muziek is belangrijk, daar heb je oren voor gekregen. Niet praten maar doen, daar heb je het MCN voor nodig!
Cesar Zuiderwijk, Golden Earring

Zijn ze nu helemaal van de pot gerukt!! MCN is essentieel voor een gezond en breed georiënteerd muzieklandschap in Nederland. Handen af van het prachtige MCN.
Jurjen Hempel, dirigent

Het is te gek voor woorden, bijvoorbeeld het Nederlands Jazz Archief, ook onder MCN, is deel van de culturele geschiedenis van dit land, ons culturele erfgoed, dat mag toch niet weggegooid worden, NO WAY!
Han Bennink, jazzmuzikant

De onverschilligheid van Nederlandse politici ten opzichte van de componisten zijn we gewend, maar het ons de mond snoeren door het opheffen van MCN is pure agressie. Ze haten de kunst.
Louis Andriessen, componist

Kijk hier voor nog veel meer reacties van o.a. Joost van Bellen, Saskia Laroo, Abbie de Quant en Pete Philly: www.mcn.nl.reacties

Onderteken hier de petitie voor behoud van Muziek Centrum Nederland!

www.mcn.nl/petitie