Unieke blues samenwerking Wynton Marsalis & Eric Clapton

16-08-2011 @ 14:02

Op 9 september brengen Wynton Marsalis en Eric Clapton gezamenlijk een live album uit getiteld Play The Blues Live. Dit bijzondere concert is in april van dit jaar opgenomen in het legendarische Lincoln Center. De tracks zijn persoonlijk door Clapton uitgekozen en gearrangeerd door Marsalis. De sound is te omschrijven als ouderwetse blues gecombineerd met de klanken van New Orleans jazz. Play The Blues Live zal verschijnen als CD, CD/DVD en Amaray. De tracklisting is identiek behalve dat de DVD als extra nog eens de track Stagger Lee van Taj Mahal bevat.
 
De bijzondere samenwerking tussen de twee muziekvirtuozen en het orkest van Jazz at Lincoln Center brengen alle tracks van het album op een unieke manier tot leven. De band navigeert zich behendig door de gevarieerde setlist en maakt gebruik van verschillende muziekstijlen:  van de ´four-on-the-floor swing´ van Louis Armstrong´s Ice Cream en de ´slow-drag´ uit het zuiden van W.C. Handy´s Joe Turner’s Blues, tot de ´travelling blues´ van Joliet Bound en de boogie-woogie jump van Kidman Blues. De enige track die niet door Clapton zelf is uitgekozen is zijn eigen Layla. Op speciaal verzoek van bassist Henriques is Layla tch toegevoegd op Play The Blues wat heeft geleid tot een verbluffend resultaat.

Het muziekblad Rolling Stone zegt hierover het volgende: “In the (song’s) instrumental break, Clapton hit a series of stabbing licks lightly crusted with distortion, followed by Marsalis’ slow parade of clean hurting peals – a moving dialogue in lovesickness and blues routes.

Wynton Marsalis & Eric Clapton
Album: Play The Blues
Release: 09-09-2011

Live from Jazz at Lincoln Center
CD + DVD Track Listing
01. “Ice Cream”
02. “Forty-Four”
03. “Joe Turner’s Blues”
04. “The Last Time”
05. “Careless Love”
06. “Kidman Blues”
07. “Layla
08. “Joliet Bound”
09. “Just A Closer Walk With Thee” – ft. Taj Mahal
10. “Corrine, Corrina” – ft. Taj Majal

http://www.ericclapton.com/

http://www.wyntonmarsalis.org/