Introducing: Gary Clark jr.

18-01-2013 @ 21:12

Hij mag grootheden als Eric Clapton, The Rolling Stones, Barack Obama en Alicia Keys tot zijn fans benoemen. Op 15 februari a.s. verschijnt het debuutalbum van Gary Clark Jr. Het album is getiteld Blak and Blu en is geproduceerd door Mike Elizondo (Dre. Dre, Fiona Apple, Mastodon, Eric Hutchinson), Rob Cavallo (Green Day, Dave Matthews Band, My Chemical Romance) en Gary Clark Jr. zelf.

Het album bevat twaalf Clark originals en een mashup van Third Stone From The Sun en If You Love Me Like You Say. Blak and Blu is in 2012 al uitgekomen in de US en kwam direct na release binnen op #6 in de Billboard Album Top 200. Het album neemt je mee op reis door de geschiedenis van blues, rock en soul met als startpunt de Mississippi Delta van een eeuw geleden. De eerste single van het album is de knallende openingstrack Ain´t Messin´Around.

Press Quotes

A guitarist of deep magnetism and tremendous feel: The New York Times

There truly is nobody else like hum around. A thrilling live performer: Spin

A full-fledged guitar hero of the classic school: Rolling Stone

De 28-jarige Gary Clark Jr. is geboren in Austin, Texas. Al op 12-jarige leeftijd begon Gary Clark Jr. met gitaarspelen. Tijdens zijn tienerjaren deed hij veel kleine optredens, en al snel kwam hij in contact met de vruchtbare muziekscene van Austin. Clubeigenaar Clifford Antone en American-blues gitarist Jimmie Vaughan namen hem onder hun vleugels en leerden hem alle facetten uit de bluesscene. Gary Clark Jr. werd een graag geziene verschijning in Austin; de hoofdstad van Texas heeft zelfs een Gary Clark Jr. Day in het leven geroepen toen hij nog maar een tiener was. In 2007 won hij zijn eerste Austin Music Award voor “Best Blues Artist and Rock Guitarist” om deze elk jaar, sinds 2007, opnieuw te winnen.

Ondertussen heeft Gary Clark Jr. al samengewerkt met o.a. Nas, the Roots en Alicia Keys. Laatstgenoemde vroeg hem mee te spelen op haar laatste album en enthousiasmeerde al haar fans om hem in de gaten te houden: “You know who’s killing it? Gary Clark Jr.” riep Alicia Keys. “Hurry up and Google [him] before you’re late, because he is, like, so special.” Eric Clapton vroeg Gary Clark Jr. te spelen tijdens meerdere edities van zijn Crossroads Guitar Festival. Ook dit jaar zal hij weer mogen optreden tijdens het festival naast grote namen als Jeff Beck, John Mayer, B.B. King, Jimmie Vaughan en Eric Clapton zelf. 27 Februari 2012 mocht hij zelfs optreden voor Barack Obama tijdens het Red, White and Blues event in het Witte Huis en eind 2012 stond hij ook op het podium met The Rolling Stones. 

Op vrijdag 15 februari a.s. treedt Gary Clark Jr. op in het MC Theater in Amsterdam. 

GARY CLARK JR.  "Blak and Blu"

Release: 15 februari 2013

 www.garyclarkjr.com

https://twitter.com/GaryClarkJr