Nieuw album Alberta Cross in september

20-06-2012 @ 18:00

"..the seismic guitars and high vocals look to My Morning Jacket, Kings of Leon and Crazy Horse..but Alberta Cross sets aside those American bands' redemptive undercurrents of blues and gospel; instead it plunges into the very English despair of bands like Pink Floyd." – The New York Times

"[Alberta Cross combines] wind tunnels of bent guitar riffs and distorted power chords with the haunting melodies of rural American music. It's all topped by Ericson Stakee's sweet, high-lonesome voice, which recalls both Jim James and Neil Young." – Rolling Stone

De Britse rockband Alberta Cross brengt op 3 september hun tweede album ‘Songs of Patience’ uit. ‘Songs of Patience’ is de opvolger van het uit 2009 afkomstige succesvolle debuutalbum ‘Broken Side Of Town’. De muziek van Alberta Cross wordt veelal omschreven als folkrock en/of bluesrock. De openingstrack ‘Magnolia’ van het nieuwe album is te besluisteren door via deze link te klikken.

De titel van ‘Songs of Patience’ is op vele manieren letterlijke bedoeld. Na een uitgebreide tour en voorprogramma’s van bands als Oasis, Them Crooked Vultures, Mumford & Sons en Black Rebel Motorcycle Club, sloot de band zich op in een verlaten huis vlakbij Woodstock, New York. Hier trotseerde de band een strenge winter en begonnen ze met het uitwerken van de eerste ideeen voor het nieuwe album. Met deze ideeen op zak trok de band naar LA om daar de studio in te gaan met producers Joe Chiccarelli (The White Stripes, My Morning Jacket) en Mike Daly (Whiskeytown, Young the Giant), maar frontman Petter Ericson Stakee bereikte een absoluut dieptepunt. Hij krabbelde langzaam weer op in Zweden en beloot samen met bassist Terry Wolfers om verder te gaan als tweemans band, terug naar waar het allemaal begon bij de eerste release van de EP ‘The Thief & the Heartbreaker’ uit 2007.

De twee werden gedwongen om de nieuwe nummers opnieuw te bekijken en samen met producer en vriend Claudius Mittendorfer (Muse, Interpol) rondden ze het originele album af met een uitgebreid en doordacht portret van hun ervaringen als tweedelig zijn. ‘Songs of Patience’ is dan ook een opsomming van de afgelopen 3 jaar; een zware strijd die beloond wordt met een briljant album en een prachtig nieuw hoofdstuk in de muzikale reis van Alberta Cross.

http://www.albertacross.net/

http://www.facebook.com/albertacross