Brace yourself: Alberta Cross is coming to get ya!

03-08-2009 @ 22:34

Hoewel de naam een zwarte gospelzangeres doet vermoeden, is Alberta Cross in werkelijkheid een New Yorkse band met Brits-Zweedse roots. Op 21 september komt het debuutalbum "Broken Side of Time" uit, maar op Lowlands kan je de première ervan al meemaken!

Oprichters Petter Ericson Stakee (zang/gitaar) en Terry Wolfers (bas) delen een doorgedreven verwantschap met de rootsy folk-rock van een vroege Neil Young, Van Morrison en The Band. Die invloeden konden we ook terugvinden op hun debuut-ep ‘The Thief and the Heartbreaker’ uit 2007. 

Het album "Broken Side of Time" is meer dan catchy refreinen en klinkt net zo eigentijds als dat het tijdloos klinkt. In Amerika speelde Alberta Cross onlangs nog in het voorprogramma van Oasis, en dit op uitdrukkelijk verzoek van Noel Gallagher.
De start van het album "Broken Side of Time" begon met een jamsessie. Petter, Terry en gitarist Sam Kearney, drummer Austin Beede en keyboardspeler Alex Higgins speelden nieuwe nummers die Petter had geschreven. “I remember thinking that night, ‘This is gonna be insane,’” aldus Stakee.
www.youtube.com/albertacross