Floris van Bommel plugt zijn favoriete metalband Textures met sneaker

25-08-2011 @ 17:45

"Pluggen die handel!" Met dit in gedachten heeft schoenmaker Floris van Bommel een exclusieve sneaker gemaakt voor z'n favoriete metalband Textures.

"Die band is onwaarschijnlijk goed. Ze toeren niet voor niks de hele aardbol over, in India vullen ze als hoofdact zalen met 5000 man! Erg bijzonder voor een Nederlandse band. Het leek me cool om rond de release van het nieuwe album op 23 september te proberen ze een extra zetje in de rug te geven. Of het nodig is, weet ik eigenlijk niet. Succes gaan ze sowieso hebben, maar een paar mooie sneakers is natuurlijk nooit verkeerd..." aldus Floris van Bommel

Een exacte verklaring over hoe deze samenwerking tussen een kwaliteitschoenen producent en een metalband marketing technisch te verantwoorden is, heeft Floris nog niet gegeven. Zijn enige commentaar op alle vragen in die richting was tot nu toe: "Ik vind dingen die cool zijn gewoon vet."

De 'Floris van Bommel feat. Textures' sneaker is vanaf 25 augustus zeer gelimiteerd te koop via www.texturesband.com . Het nieuwe album 'Dualism' van Textures is vanaf 23 september verkrijgbaar.

Maar dit is niet alles, Stef Broks, de drummer van Textures, is door de lezers van de Slagwerkkrant uitgekozen tot beste metaldrummer van de Benelux. En dat niet alleen. De drummer eindigde ook op de eerste plaats van de overkoepelende categorie Drummer's Drummer. Broks: "Het is niet te geloven. Ik ben zelfs boven mijn idolen Cesar Zuiderwijk en Hans Eijkenaar geëindigd. Dit had ik nooit durven hopen."

'Floris van Bommel presents Textures' live data dit najaar:
23-10-2011 - Mezz, Breda -CD release party- (voorprogramma Tesseract, When All Light Dies)
17-11-2011 - Vera, Groningen (voorprogramma: Face Tomorrow, Steak Number Eight)
18-11-2011 - Tivoli de Helling, Utrecht (voorprogramma: Face Tomorrow, Steak Number Eight)
20-11-2011 - LVC, Leiden (voorprogramma: Face Tomorrow, Steak Number Eight)