Tim Knol schrijft in 36 uur liedje en presenteert dansavond: Op Knolle Toeren

27-08-2011 @ 09:34

Hoornse muzikant toert in november, december langs de clubs

29 augustus wordt om 20.20 uur de pilot van het programma Kamer 9 bij de TROS uitgezonden. In het programma wordt een hoofdgast gevraagd samen met een mystery guest in 36 uur een liedje te schrijven en op te nemen. Tim Knol en zijn band waren te gast in de eerste uitzending en werden gekoppeld aan de drie soulzangeressen van Big Black & Beautiful.

Tim Knol: "Het idee van het programma sprak mij meteen aan. In de praktijk bleek het nog leuker dan verwacht. Ik vond het geweldig om onder tijdsdruk een liedje te maken en op te nemen. De combinatie met de meiden was te gek en ik ben heel blij met het liedje. Volgens mij wordt het een heel leuk programma om naar te kijken."

Het dansbare liedje 'Stay With Me' wordt direct na de uitzending via iTunes uitgebracht op single. Bekijk hier de trailer van de uitzending

Op Knolle Toeren Dansavond
Over dansen gesproken. Tijdens de dj-set van Tim en zijn drummer Kees Schaper op Lowlands 2011 werd er flink gedanst. Zo flink dat Tim ter plekke besloot om een eigen maandelijkse clubavond te gaan hosten. Iedere tweede woensdag van de maand racet hij na afloop van zijn radioshow op KX Radio naar Club Up. Tot diep in de nacht draait hij zijn favoriete oude en nieuwe liedjes en nodigt hij iedere maand muzikale gasten uit. Tijdens de eerste editie op 14 september is er tevens een live-optreden van The Kik.

Najaarstour
De band van Tim Knol heeft nog een aantal festivals op het programma. Buiten een optreden op het Hamburgse Reeperbahn festival zullen Tim en band even gas terug nemen en zal in november en december terugkeren voor een ronde langs de Nederlandse clubs. 

Kamer 9 (TROS)
Uitzending: maandag 29 augustus om 20.21 op Nederland 3.

Op Knolle Toeren Dansavond
Woensdag 14 september 2011
Club Up, Amsterdam
22.00 - 04.00 uur
Toegang: 5 euro
Voor meer informatie: www.opknolletoeren.nl

Najaarstour:
do 03 nov: Arnhem - Luxor Live
vr 11 nov: Alkmaar - Victorie
do 17 nov: Zwolle - Hedon
vr 18 nov: Haarlem - Patronaat
za 19 nov: Emmen - Poppodium Apollo / De Muzeval
do 24 nov: Deventer - Burgerweeshuis
vr 25 nov: Dordrecht - Bibelot
za 26 nov: Volendam - PX
do 01 dec: Eindhoven - Effenaar
vr 02 dec: Bergen op Zoom - Gebouw-T
za 03 dec: Hengelo - Metropool
vr 09 dec: Hilversum - De Vorstin
wo 14 dec: Groningen - VERA
do 15 dec: Amstelveen - P60
vr 16 dec: Apeldoorn - Gigant
za 17 dec: Den Bosch - W2
do 22 dec: Utrecht - Tivoli
vr 23 dec: Nijmegen - Doornroosje