Quadrophenia: The Director's cut Boxset

26-09-2011 @ 22:43

De re-issue van Quadrophenia, van het origineel in 1973 door The Who uitgebrachte album, is geproduceerd en samengesteld door Pete Townshend zelf.

Na het 'klassieke' album, 'Who's Next' (1971), keerde Pete Townshend terug naar het concept van de 'Rock Opera' (wat The Who al eerder zeer succesvol had gedaan met 'TOMMY' (1969)) met een ambitieus meesterwerk: Quadrophenia. Gebaseerd op het verhaal van Jimmy, beschrijft 'Quadrophenia' de strijd van een jonge 'mod' en het volwassen worden in het midden van de jaren '60. Het verhaal is ook sterk beïnvloed door de vroege fans van The Who, uit het originele 'mod' tijdperk en hun tienerangsten, eenzaamheid en andere thema's die nog steeds actueel zijn.

"Deze re-issue is mede tot stand gekomen door de voortdurende interesse en actualiteit van het Quadrophenia" aldus Pete Townshend. The Who heeft in 2010, voor het Teenage Cancer Trust, Quadrophenia live opgevoerd in de Royal Albert Hall en hier werd zo positief op gereageerd dat The Who overweegt om 2012 weer te gaan touren met dit project. De laatste tour van the Who was in 1996-1997.

De nu uitgebrachte box geeft een uniek inzicht van het ontstaan van dit baanbrekende album, mede door de nooit eerder uitgebrachte demo's en nummers die niet op het originele album stonden. Het project wordt uitgebracht als 2CD, luxe vinyl en luxebox inclusief 5.1 DVD, een hardcover boek inclusief persoonlijke notities, unieke foto's en andere memorabilia.

Quadrophenia: The Director's Cut is een absolute “must have” voor The Who fans en iedereen die interesse heeft in de popcultuur uit de begin jaren '70.
universal music

http://www.thewho.com/