Legendarische band The Who naar Ziggo Dome Amsterdam

28-01-2013 @ 11:51

De legendarische rockband The Who heeft hun Europese Quadrophenia and More Tour aangekondigd. Als onderdeel van deze tour treedt de band op vrijdag 5 juli op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Tijdens deze tournee speelt The Who het album Quadrophenia in zijn geheel plus enkele grote hits.  

The Who wordt al decennia gerekend tot de grootste rockbands ter wereld. In de jaren ’60 en ’70 scoort het kwartet uit Londen diverse top 10 hits als ‘My generation’, ‘Substitute’, 'Won't get fooled again', 'Who are you', 'See me feel me', ‘Baba O'Riley’. De band verkocht meer dan 100 miljoen albums en won elke award, waaronder Grammys, Brit Awards en Lifetime Achievement. Ook is The Who opgenomen in zowel de Amerikaanse als Engelse Rock N Roll Hall of Fame.

De rockopera Quadrophenia kwam uit in 1973. Het vertelt het verhaal van Jimmy, een jaren '60 mod, een jongen met een persoonlijkheid verdeeld in vier gelijke delen, elk vertegenwoordigd door een van de bandleden. Gebruikmakend van de recente komst van quadrafonische geluid, liet de band zijn tijdgenoten voor eens en altijd achter, en brachten ze een muzikaal terrein in kaart dat vier decennia later nog steeds volledig ontgonnen moet worden.

The Who speelde voor het het laatst in Nederland in 2007 in een uitverkocht Ahoy.

Van de oorspronkelijke bandleden zijn alleen gitarist Pete Townshend en zanger Roger Daltrey nog in leven. Drummer Keith Moon overleed in 1978, bassist John Entwhistle overleed in 2002. De groep werd alleen al legendarisch door de rockopera 'Tommy' (1969). De live optredens van The Who zijn altijd fenomenaal geweest, getuige ook het succes van hun geregistreerde live optredens op zowel LP, CD als DVD. The Who bestaat sinds 1963 en bestaat dit jaar dus 50 jaar .

The WhoQuadrophenia and More

Vrijdag 5 juli 2013
Ziggo Dome - Amsterdam
Entree: € 60, € 65, € 70, € 75 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://thewho.com/