Nieuwe Boney M single geproduceerd door Nederlandse Eddie Middle-Line

27-09-2011 @ 21:57

De nieuwste single van Maizie Williams en de vorig jaar overleden Bobby Farrell is geproduceerd door de Nederlandse Eddie Middle-Line.
De Nederlander, die eerder al hoge ogen gooide met de songs Madrugada en Sunset Feel, schreef de song samen met Björn de Water en Maizie Williams.

De single is een initiatief van Maizie Williams, die jaren lang heeft opgetreden samen met het eveneens originele Boney M bandlid Bobby Farrell. "Toen Bobby vorig jaar ons veel te vroeg verliet, wilde ik iets terugdoen. Ik heb zoveel mooie herinneringen aan hem, dat er gewoon iets moest komen" licht Maizie Williams toe.

Dat initiatief werd vorm gegeven door Eddie Middle-Line. " Het was een onverwachte opdracht vanuit een bekende hoek", meldt Eddie Middle-Line, die hiermee wijst naar de samenwerking met Simon Napier-Bell en Donavon Nelson. "Mijn manager kreeg een telefoontje of ik geïnteresseerd zou zijn om deze productie op mij te nemen, en uiteraard heb ik gelijk mijn agenda erop aan gepast. Ondanks dat ik tegenwoordig veel meer in de House zit, vind ik het schrijven van pop songs met een vleugje dance/ club altijd leuk om te doen. Dat is mij eerder ook al goed afgegaan met remixes die ik heb gedaan voor mijn publisher Chrysalis dus dat moest nu ook lukken."
Het meest verrassende is toch wel dat er dit keer de echte vocalen van Bobby Farrell zijn gebruikt voor deze laatste single met wijlen Bobby Farrell zelf. " Klopt, legt Björn de Water (co-songwriter en manager van Eddie Middle-Line) uit. "Het is heel apart, maar we konden dankzij het feit dat dit een officiële opdracht was vanuit het management van Boney M in het bezit komen van een originele stem opname van Bobby. Het is maar een zin, maar heel de song is om die zin heen gebouwd. Ook de video, waarvoor we gebruik mochten maken van oud archief materiaal, is een mooie aanvulling op het geheel. We konden een flitsende videoclip laten schieten door een bekende regisseur die deze klus graag op zich had genomen, maar ondanks dat we weten dat het er dan tien keer mooier uit had gezien hebben we toch gekozen voor deze retro video. Het sluit een periode van het oude Boney M af, en laat zien wat artiesten als Maizie Williams en Eddie Middle-Line kunnen brengen."

Het is de eerste originele release van twee originele leden van Boney M in meer dan 30 jaar en zal naar grote waarschijnlijkheid ook de laatste ooit zijn. Het ludieke van deze single is dat een percentage van de royalties ook zal worden afgestaan aan de nalatenschap van Bobby Farrell.

"We wilden wat terug doen", legt Boney M manager Donavon Nelson uit. "Sinds het overleden van Bobby in december 2010 hadden we het idee al om iets terug te doen. We liepen het risico dat de song toch op de planken zou komen te liggen omdat Maizie vast zat, maar gelukkig bood een samenwerking met De Water Music & Media uitkomst doordat Eddie Middle-Line de single voor ons arrangeerde en er een nieuwe wending aan gaf. We zijn zeer tevreden over het resultaat en hopen dat de Boney M fans van vroeger deze vernieuwende song kunnen waarderen. Wij zijn er in ieder geval van overtuigt dat dit precies is hoe Boney M zou klinken mochten ze nu nog actief zijn geweest als geheel."

De single Josephine Baker zal worden gereleased in de week van 6 oktober vanwege de geboortedag van Bobby Farrell. De video is nu al te zien via deze link  http://www.youtube.com/watch