Nederlands productie team verzorgt officiele song Manchester United

27-10-2014 @ 19:02

Het Nederlandse productie team The Prime heeft een song geproduceerd in opdracht van Manchester United TV en Manchester United. De song zal worden uitgevoerd door de Britse popgroep LoudKidz, gemanaged door Björn de Water van Snap-B Music Ltd.

Een schitterende kans", vertelt Nick ten Broeke, producer en songwriter van het collectief The Prime. "We werken al een klein jaartje samen met LoudKidz en deze opdracht kwam als een totale verrassing. Behalve het feit dat Manchester United al een direct bereik heeft van ruim 60 miljoen fans is het bereik via de 58 landen waar de song te horen zal zijn ruim 350 miljoen. Een schitterende deal waar wij niet alleen ons management dankbaar voor zijn, maar ook de jongens van LoudKidz die de song de vorm hebben gegeven die het nodig had."

The Prime werkte eerder aan remixes met featurings van Busta Rhymes en Jadakiss, en werkten in Nederland mee aan de nieuwe remix voor Dans Met Mij van Gers Pardoel, de single die 31 oktober uit zal komen via Top Notch. Verder werkten zij o.a. aan remixes met een co-write van de legendarische songwriter Diane Warren (Beyonce, Mariah Carey, Whitney Houston).

De twee 22-jarige songwriters/producers zijn nog allebei woonachtig in Nederland maar worden door hun management regelmatig naar Engeland gehaald. “Dat klopt", geeft Thomas Nagel aan, de andere songwriter en producer van het collectief. "We werden in Nederland al gemanaged door Björn de Water maar toen hij vorig jaar zijn bedrijf in Londen heeft opgezet met Simon Napier-Bell (zie http://www.mega-media.nl/index/news/id/13407 ) zijn wij met hem meegegaan. We werken nu veel samen met Engelse, Amerikaanse en Canadese artiesten maar zijn nu ook bezig op de Aziatische markt. Ook hebben wij sinds kort officieel ons productiebedrijf samen met ons management opgezet onder de naam The Prime Music Ltd."

De derby die aankomende zondag tussen Manchester United en Manchester City zal worden gespeeld is een van de grootste wedstrijden van de Engelse Barclay league en wordt wereldwijd als een van de grootste wedstrijden beschouwt.

www.snapbmusic.com