The Heyz Parade

03-10-2011 @ 21:56

Zaterdag 24 september was een van de zonnigste dagen van 2011. Heel Nederland was dan ook in opperbeste stemming en iedereen leek buiten te zijn om van deze, misschien wel laatste mooie dag van het jaar, te genieten. Als je toevallig in Amsterdam was kan het je bijna niet ontgaan zijn. dat er tussen alle bootjes in de drukke grachten een wel heel bijzonder schip voorbij kwam.
Het was de boot van The Heyz Parade die in Amsterdam het nummer Melody, de nieuwe single van The Heyz, promootte. Eigenlijk kwam er een drijvend feest voorbij met een bar, een live band en zo’n 120 uitzinnige fans.

Ook waren er dames die vanaf een tweede en derde boot en aan de kade goodie bags uitdeelden waar o.a. een exemplaar van de nieuwe single in zat. Overal op de kant stonden mensen te kijken, luisteren en velen liepen minuten lang mee om The Heyz Parade te volgen. Het was een waar spektakel om de band al spelende onder de vele bruggen, die ook afgeladen stonden met mensen, door te zien varen. Sommige bruggen waren zo laag dat de band tijdens het spelen het halve drumstel en alle microfoonstandaards omver moesten gooien zodat ze er onderdoor konden.

Ook allen aanwezigen op de boot moesten bukken om hun hoofden niet te stoten en de bar werd schuin gehouden met de tapkranen open! Ondanks deze triomfantelijke chaos speelde de band door en keer op keer kwam er een luid gejuich vanaf de kade en de brug als deze weer getrotseerd was. Het o zo aanstekelijke deuntje van ‘Melody’ bleef in ieder geval goed hangen want uren na het passeren van de boot hoorde je mensen het nog neuriën en nafluiten.

Zie hier een klein verslag van The Heyzparade: http://www.youtube.com/

www.theheyz.com
http://theheyz.hyves.nl
www.myspace.com/theheyz
http://twitter.com/TheHeyz
http://theheyz.bandcamp.com

http://www.youtube.com/watch