The Heyz is terug!

10-02-2014 @ 12:02

Op 4 oktober 2012 verscheen het debuutalbum van de Noordwijkse pop/rock- formatie The Heyz. Door plotselinge ziekte van zanger Michiel heeft de band echter de release party in Paradiso moeten afzeggen. Ook alle andere shows, waaronder een aantal shows in het voorprogramma van Beth Hart en een optreden op Noorderslag, konden helaas niet doorgaan.

Nu 1,5 jaar later is Michiel terug, samen met invalzangeres Maaike van der Voort gaat de band weer van start!

Onzekere tijd

Alweer dik een jaar geleden strooide de nare ziekte van Michiel flink roet in het eten bij de Noordwijkse band The Heyz. In de eerste plaats stond Michiel zijn leven op z’n kop en het brak een lange onzekere tijd aan waarin hij de strijd tegen nierkanker aan moest gaan en bijna een jaar lang moest dealen met de meest zware chemokuren die er zijn. Ook voor de band betekende dit natuurlijk een ommezwaai. Na al het harde werken aan het debuutalbum had de band zin in de cd-presentatie in Paradiso, de voorprogramma’s van Beth Hart en alle andere optredens die gepland stonden. Helaas kon dat allemaal niet meer doorgaan. Er brak een tijd aan waarin werd afgewacht, gespeculeerd en nagedacht over wat de band nu moest doen. Uiteindelijk werd besloten dat er iets moest gebeuren in de tijd dat Michiel er niet bij kon zijn. De band moest in leven gehouden worden zodat als Michiel weer opgeknapt zou zijn, de band niet intussen aan een stille dood zou zijn gestorven.

Er vonden audities plaats voor een nieuwe zanger of zangeres en zo werd Maaike van de Voort de nieuwe frontvrouw bij The Heyz. De band klonk met een zangeres anders dan ooit tevoren maar het werkte erg goed en zo kon de band weer optreden en in vorm blijven.

Inmiddels heeft Michiel de laatste chemokuur al een paar maanden achter de rug en wordt hij met de week weer fitter en sterker. Al twee keer deed hij live een paar nummers mee en nu is de tijd aangebroken dat de cd-presentatie in Paradiso eindelijk gaat plaatsvinden! 21 Maart is het zover en vieren wij de “comeback” van Michiel en alsnog het uitkomen van het debuut van The Heyz. (The Heyz-The Heyz oktober 2012) Michiel en Maaike zullen beide van de partij zijn die avond!

The Heyz is: Michiel vd Rhee, JJ van Duijn, Jordi Deckers, Edwin Turk, Jeroen Kraaijenzang

www.theheyz.com
www.myspace.com/theheyz
http://twitter.com/TheHeyz
http://www.facebook.com/theheyz