Introducing: Wolfendale

10-10-2011 @ 21:36

Voor de buitenwereld begon het allemaal met vier nummers op MySpace. De Eindhovenaren genaamd Wolfendale bleven daarna enige tijd een mysterie. Na de vier nummers was het even stil totdat er live opgetreden werd. In november 2010 kreeg de band een gezicht met een optreden in de Effenaar als support van Blaudzun. Daarna ging het hard. Heel hard. Een eerste show voor een bijna uitverkochte Kleine Zaal in de Effenaar in het voorprogramma is al niet niks, maar er volgde veel meer. Zo speelde de band vaker met Blaudzun, een show met The Coral, radio optredens bij Gerard Ekdom, Jan Douwe Kroeske's 2 Meter Sessie en ook Dolf Jansen draait al enthousiast de eerste single Crackling Jolts in zijn programma op Radio 6. De kern van deze indierock band uit Eindhoven wordt gevormd door Sander Strick (zang/gitaar) en Marc van den Boom (bas), aangevuld met Rudolf van Bree (drums), Tijn Berkelmans (gitaar) en Remko Jansen (toetsen). Sander en Marc kennen elkaar uit het film- en animatiewereldje en nadat ze verschillende keren met elkaar hadden samengewerkt, vatten ze het plan op om hun filmervaring toe te passen op het maken van een album. Een film zonder beeld, zoals u wilt. De heren bouwden hun eigen studio in een oud Philips pand en het schrijven, inspelen en opnemen kon beginnen. De band, die de naam overigens heeft ontleend aan Sir Arnold Wolfendale, een bekend Brits astronoom, maakt donkere en sfeervolle muziek. Of zoals ze zelf zeggen; “muziek die de schemering opzoekt in plaats van het zonlicht”.
Op 14 oktober zal de band haar debuut presenteren in De Effenaar. Daarnaast wordt er op dit moment druk gewerkt aan een clubtour* (*check website). 

Sluiten we nog even af met een stukje namedropping: Foghorn is gemasterd door niemand minder dan Joe LaPorta (Foo Fighters, Vampire Weekend, Fink) in de befaamde The Lodge Studio en als we dan toch bezig zijn, ze kregen op het album hulp van o.a. Jan van Eerd (Spinvis), Harmen de Bresser (Roosbeef) en Martin de Wagter (Frank Boeijen).

De single is Crackling Jolts
14 okt CD Presentatie in Effenaar en 16 okt in Ekko
Clubtour in najaar (met o.a. support Awkard I)

WOLFENDALE: Foghorn
Bestelnr CD: VVNL22402
genre: alternative
label: V2 Benelux
release: 17/10/2011

http://www.wolfendalemusic.com/

http://twitter.com/#!/wolfendaleband