Voorverkoop Mega Piraten Festijn in Gelredome van start

19-10-2011 @ 18:59

De voorverkoop voor de 3e editie van het Mega Piraten Festijn in het Gelredome in Arnhem is inmiddels van start gegaan. Op zaterdag 10 december mag Arnhem zich weer opmaken voor een invasie van Nederlandstalige artiesten en hun fans. Op het programma staan optredens van onder andere Gerard Joling, Nick & Simon, Jan Smit, Jannes, Frans Duijts en Lee Towers.

De eerste twee edities van het MPF in het Gelredome waren enorme successen. De eerste keer was het stadion op enkele honderden plaatsen na uitverkocht en de tweede keer mocht het uitverkocht-bordje op de deur. De publieksreactie was beide keren uitzinnig. Het MPF noemt zichzelf al jaren liefkozend ‘Het grootste meezingfestijn van Nederland’, maar in het Gelredome werden nieuwe standaarden gezet. Nog nooit klonk het Nederlandstalige lied uit zoveel kelen tegelijk!

Het MPF in het Gelredome vormt ook dit jaar weer de finale van de grote MPF-tournee, die dit jaar tien haltes heeft. “Het is de bedoeling om samen met alle liefhebbers van het Nederlandstalige lied een grandioos feest te vieren”, vertelt organisator Eddy Mensink. “Een locatie als het Gelredome geeft ons bovendien alle ruimte voor een zeer uitgebreide podiumproductie. We willen er echt weer een feest voor het oog van maken!

Beestachtig
Het Mega Piratenfestijn is in heel Nederland een begrip. Het MPF draagt het motto ‘Het grootste meezingfeest van Nederland’ met trots. De opzet van het MPF is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. Doordat het podium in de lengte van de tent is geplaatst, kan iedereen de gebeurtenissen op het podium goed volgen. Sta je écht helemaal achterin? Dan heb je altijd nog de grote videoschermen. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.

Voor meer informatie zie www.megapiratenfestijn.nl .

Programma
Het programma ziet er als volgt uit: Gerard Joling, Nick & Simon, Jan Smit, Thomas Berge, Lee Towers, Django Wagner, Jan Keizer & Anny Schilder, Wolter Kroes, Marianne Weber, Jannes, Gebroeders Ko, Vinzzent, 3JS, Koos Alberts, Helemaal Hollands, De Piratentoppers, Monique Smit, Sieneke, Frans Duijts, De Sjonnies, Peter Beense en vele anderen. De presentatie is opnieuw in handen van Willie Oosterhuis. Het stadion is geopend vanaf 18.00 uur.

Voorverkoop
Kaarten (vanaf 17,50 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast via www.megapiratenfestijn.nl en www.paylogic.nl .