Nieuwe Kerstsongs en klassiekers door o.a. Moke, Rigby, Pete Philly!

19-11-2011 @ 19:10

Bekende Nederlandse acts als Moke, Rigby, De Staat, Shary-An, Pete Philly en Tim Akkerman hebben nieuwe Kerstsongs opgenomen of een Kerstklassieker in een nieuwe jas gegoten voor het album ‘So This Is Christmas!’.

Niet eerder stonden zoveel nieuwe opnames van uitsluitend Nederlandse acts verzameld op één Kerstalbum. Rigby nam een compleet nieuw nummer op met een bijzondere titel, ‘#Christmastime’. “Wij zijn wereldwijd de allereerste die een liedje uitbrengen met een # (hashtag) in de titel! Best gek dat dit nog niet eerder gebeurd is. Ik heb dit liedje geschreven als een moderne versie van een klassiek thema, een eigentijds Kerstliedje dus!”, Aldus zanger Christon Kloosterboer . ”We hebben muzikaal geen enkel cliché geschuwd maar het onderwerp is zeer van deze tijd".

Tim Akkermans zag het als een uitdaging: "Om mee te kunnen werken aan een project waarbij de geijkte Christmas songs eens in een ander jasje te horen zijn, was voor mij de uitdaging. 'Santa Claus Is Coming To Town' is een van mijn favoriete Christmas songs en tof om eigen te kunnen maken!"

3FM Serious Talent Award winnaars Handsome Poets kozen voor een klassieker van de glamrock groep Slade. ”Handsome Poets eerste eigen headliner tour is een kersttour! Daar hoort een soundtrack bij: ‘Merry Xmas Everybody’ van Slade! We kozen voor dit nummer omdat dit DE gezellige meezing mega kerst rocker is!”, aldus de heren. 

Dotan koos voor ‘2000 Miles’ van The Pretenders.”Toen ik werd gevraagd om voor dit project een echte kerstklassieker in een eigen jasje te steken was ‘2000 Miles’ de song die me direct te binnen schoot. Het is een tijdloze mooie song die een duidelijke melancholie bezit, wat voor veel mensen herkenbaar is. Iedereen wil namelijk toch met zijn of haar "loved ones" zijn met Kerst."

Moke koos voor een bewerking van de grootste kersthit allertijden. “Als je aan kerst denkt , dan denk je aan een zingende Bing Crosby en ‘White Christmas’ en dan hoop je op een witte kerst. Wij wilden een andere draai aan het nummer geven maar hopelijk toch de sfeer van Bing Crosby overeind houden”, legt frontman  Felix Maginn van de band uit. 

Marike Jager is eigenlijk helemaal niet dol op kerstnummers, maar maakte een uitzondering voor dit album. ”Ik hou eigenlijk niet van kerstliedjes, maar ‘Frosty The Snowman’ bleek de uitzondering, ik ben dol op sneeuwpoppen en het verhaal is een klassiek sprookje.”

Het album ‘So This Is Christmas!’ is o.a. verkrijgbaar via deze site.

download link album

Volledige tracklist van het album: So This Is Christmas!:
01.  Moke – White Christmas
02.  De Staat – Let It Snow
03.  Pete Philly – Have Yourself A Merry Little Christmas
04.  Dotan2000 Miles
05.  Marike Jager – Frosty The Snowman
06.  Handsome PoetsMerry Xmas Everybody
07.  Shary An – We Wish You A Merry Christmas
08.  Rigby - # Christmas Time
09.  Tim Akkerman – Santa Claus Is Coming To Town
10.  The Medics – Christmas Alarm
11.  The Souldiers – You’ve Go Balls
12.  MakeBelieve – Together As One
13.  Jah6 – Eenzame Kerst

Bonus Tracks
!
14.  Miss Montreal – Being Alone At Chrismas
15.  Giovanca – On My Way (Christmas Time)

label: cloud9music

release: 18-11-2011