The Waterboys komen naar Nederland

06-12-2011 @ 14:15

The Waterboys zullen maar liefst twee concerten geven in Nederland. Op maandag 12 maart in De Oosterpoort, Groningen en op zaterdag 17 maart in Vredenburg, Utrecht.  

De Brits-Ierse folk-rockband The Waterboys ontstaat begin jaren tachtig rondom zanger Mike Scott. Hun echte doorbraak en grootste hit, The Whole Of The Moon, komt met het derde album ‘This Is The Sea’ (1985). Na dit album valt de band uit elkaar en verhuist Scott naar Dublin waar hij beïnvloed wordt door Ierse folkmuziek, wat ook duidelijk te horen is op de daarop volgende albums. The Waterboys komen in 2000 weer bij elkaar en brengen regelmatig albums uit.

De concerten in 2012 maken onderdeel uit van de bands ‘An Appointment With The Waterboys’ tour, naar aanleiding van het album ‘An Appointment With Mr. Yeats’ dat onlangs is uitgebracht. De gedichten van Ierland’s beroemdste dichter en tevens Scott’s grootste held William Butler Yeats vormen de basis van het album. Het concert zal dan ook uit twee delen bestaan. Eén helft met “a killer set of vintage Waterboys" volgens Scott en een tweede helft dat in het teken staat van het nieuwe album. Een afspraak met The Waterboys om niet te missen, op 12 en 17 maart.

The Waterboys – An Appointment With The Waterboys
Maandag 12 maart 2012
De Oosterpoort – Groningen
Entree: €39,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.30 uur

Zaterdag 17 maart 2012
Vredenburg Leidsche Rijn – Utrecht
Entree: €44,-  (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

Zie ook: www.mikescottwaterboys.com

twitter: https://twitter.com/#!/mickpuck