THE WATERBOYS GEVEN SHOW IN DEN HAAG

30-08-2010 @ 14:42

Op zaterdag 20 november 2010 geeft de band The Waterboys een concert in het World Forum Theater in Den Haag.
De band The Waterboys ontstaat begin jaren 80 uit een samenwerking tussen zanger Mike Scott, saxofonist Anthony Thistlewaite en drummer Kevin Wilkinson, waarna ook toetsenist Karl Wallinger zich bij de band voegt. Hun echte doorbraak en grootste hit, The Whole Of The Moon, kwam met het derde album This Is the Sea uit 1985.
Na dit album valt de band uit elkaar, Wallinger en Wilkinson vertrekken en Scott verhuist naar Dublin waar hij beïnvloed wordt door Ierse folkmuziek, wat ook duidelijk te horen is op de daarop volgende albums. Begin jaren '90 besluit Scott dat het genoeg is geweest en gaat op solotoer. In 2000 komt de band echter weer bij elkaar en brengt regelmatig albums uit, waarvan de voorlopig laatste in 2007.

Het is al weer enkele jaren geleden dat de band in Nederland te zien was; het laatste Nederlandse concert was in 2007 in Vredenburg. Maar stil zitten The Waterboys zeker niet. Onlangs verwerkte Mike Scott gedichten van W.B. Yeats in een aantal nummers waarmee hij in Dublin al een speciale show gaf. Ook wordt gesproken over een nieuw album.

THE WATERBOYS
Zaterdag 20 november 2010
World Forum Theater - Den Haag
Entree: €45, €43, €39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

Let op: voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar

http://www.mikescottwaterboys.com/