iTunes NL kiest 14-jarige Erik Arbores als: Nieuwe artiest van het jaar

16-12-2011 @ 20:51

In het jaaroverzicht van iTunes Nederland is de 14-jarige producer Erik Arbores in de categorie dance tot beste ‘nieuwe artiest van het jaar’ gekozen. In de ‘Rewind 2011’ laat iTunes haar best verkochte singles, albums en favoriete artiesten van het afgelopen jaar zien. Opvallend is dat Erik’s debuutsingle ‘Bliss’ afgelopen weekend weer terugklom naar de Top 10. Ondertussen is het jonge talent druk bezig met het produceren van nieuwe tracks en ontdekt hij bovendien de DJ kant van het dance wereldje.

20 December, treedt Erik samen met DJ’s Armin van Buuren en Jochen Miller op in de Leidse Stadsgehoorzaal, om geld in te zamelen voor 3FM’s Serious Request. Het is het derde optreden van de jonge universitaire student Technische Natuurkunde. Tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober maakte hij zijn debuut op Armada Night in de Passenger Terminal, gevolgd door het uitverkochte Dance4Life evenement, waar hij op 1 december voor een 5000 man tellend publiek in de Heineken Music Hall zijn draaikunsten vertoonde.

Zijn ‘Take It’ E.P. belandde op de eerste dag van release op #1 van de Nederlandse iTunes chart en liet daarmee namen als David Guetta, Adele en Coldplay achter zich. Een week na de release stond Erik al in het toonaangevende Amerikaanse Billboard Magazine. Eén van de drie tracks in de E.P., ‘Bliss’, kwam in de Nederlandse Top 40 op #20 binnen en wordt nog steeds op vele Amerikaanse radiostations gedraaid. Er is veel interesse om het nummer in het buitenland te tekenen. Naast dat hij een getalenteerd producer is, is Erik ook uitzonderlijk slim in de wetenschap. Erik sloeg vier klassen over en haalde zijn Gymnasium diploma toen hij 13 was. Tegenwoordig studeert hij Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit in Delft en heeft hij bovendien een contract bij Armada Music in handen.

Voor meer informatie, check www.armadamusic.com.

downloadlink Take it