Bloedhitte en ijskoude tijden voor Within Temptation

20-02-2012 @ 18:41

Zangeres Sharon den Adel rondde 12 februari met Within Temptation een succesvolle tournee in Zuid-Amerika af met o.a. uitverkochte concerten in Mexico, São Paulo en Rio de Janeiro. Verder waren er optredens in Quito (Ecuador), Lima (Peru), Santiago (Colombia), Buenos Aires (Argentinië). Wederhelft van Sharon, Robert Westerholt verkoos de hooglanden van Schotland.  

Den Adel: "Het is allemaal zo contrastrijk. Ik geniet enorm van het warme weer en de gekte tijdens optredens in Zuid-Amerika. Toch voelde ik me zo enorm slecht dat ik mijn kinderen weer achter moest laten, dat ik drie dagen voor de tour het liefst alles had willen afzeggen. Het is gelukkig alleen een gevoel, want sinds Robert niet meer in de band speelt blijft hij thuis bij de kinderen."

Naast de zorg voor de kinderen creëert en produceert Westerholt met een vast team ook de nieuwe theatershow van Within Temptation. "De ongekende schoonheid en mystiek van de Highlands sluit helemaal aan bij de voor velen wat onbekendere, rustigere en folkloristische nummers van Within Temptation," aldus Westerholt. Dit is het uitgangspunt voor de nieuwe show.

Het visuele spektakel speelt bij een show van de band een steeds rotere rol. De filmbeelden uit de Schotse Hooglanden (Highlands) zullen in de nieuwe show dan ook te zien zijn op het grootste LED-scherm dat ooit in Nederlandse theaters is gebruikt in combinatie met levensechte 3D projecties.

Tijdens de tour die op 2 maart start zal de bezetting van de band worden aangevuld met etnische percussie en solo cellist Jonas Pap. De Nederlandse tour loopt tot 15 april. incl. een extra optreden in het Amsterdamse Carré.

http://www.within-temptation.com/ontour/

https://twitter.com/#!/WTofficial