Nieuwe namen voor Rockin Park 2012

23-02-2012 @ 19:37

Ook Flogging Molly en The Temper Trap staan op de bühne van Rockin' Park. Eerder waren Snow Patrol, Elbow, dEUS, Selah Sue en Fink al bevestigd voor het festival. De vierde editie van Rockin' Park vindt plaats op zaterdag 30 juni in het Nijmeegse Goffertpark.  

Flogging Molly wordt in 1997 in Los Angeles opgericht in de Pub Molly Malone's. Alle bandleden wonen in Californië, maar zanger en oprichter Dave King is een geboren Ier en dat laat hij maar wat graag doorschemeren. De muziek van deze band is geïnspireerd door de in de jaren '80 immens populaire Ierse band The Pogues. Gezellige folk met feestelijke punk, of beter gezegd: dronkemansliederen, zoals de titel van hun meest populaire album luidt. Op hun nieuwste album "Speed of Darkness" bewijzen de bandleden naast feestbeesten ook passievolle rebellen te zijn. Pak op Rockin' Park de hand van een willekeurige buurman/vrouw en brul mee met "What's Left Of The Flag" tijdens dit carnaval voor folk- en rockliefhebbers.

The Temper Trap uit Melbourne Australië beleeft in 2009 een vliegende start. In dat jaar neemt de band hun debuutalbum op met de Britse producer Jim Abbis (Arctic Monkeys, Adele, Björk, Massive Attack, Kasabian), stonden ze in de BBC Sound Of 2009 lijst en was de band een van de hoogtepunten van het SXSW festival. Ook maakte The Temper Trap veel nieuwe vrienden op Lowlands 2009 en tijdens hun meest recente optreden op Nederlandse bodem: Pinkpop 2010. Zanger Dougy Mandagi noemt Radiohead, Prince, Massive Attack en U2 als grootste invloeden tijdens het opnemen van debuutalbum "Conditions". De band staat bekend om hun sfeervolle geluid, een mix van gitaarwerk en pulserende ritmes. Grootse indierock met een verslavende laag emo eroverheen.

Rockin' Park is een eendaags pop/rock festival met twee podia waarop de artiesten om en om zullen spelen. Het publiek heeft zodoende de mogelijkheid alle optredens bij te wonen. Het sfeervolle Goffertpark, het mooie weer en de indrukwekkende optredens tijdens de voorgaande drie edities hebben het festival tot een groot succes gemaakt.

ROCKIN' PARK 2012
Met o.a. Snow Patrol, Elbow, dEUS, Flogging Molly, Selah Sue, Fink en The Temper Trap

Zaterdag 30 juni 2012
Goffertpark - Nijmegen
Entree: ? 69 (excl. servicekosten)
Ticket de Luxe: 189 (excl. servicekosten)
Aanvang: 12.00 uur

http://www.rockinpark.nl/nl/