Wu Lyf 6 maart in NL voor optreden

01-03-2012 @ 10:07

Als een rauwe versie van Yeasayer, een dansbaardere Fleet Floxes en een minder gepolijste variant van Local Natives bekoort WU LYF.” Zo beoordeelde 3voor12 het optreden van ‘Mancunians’ WU LYF op Motel Mozaïque in 2011. We hebben even moeten wachten op een vervolgshow maar op 6 maart komt de band naar de Melkweg. Opnieuw zal de mysterieuze rauwe rock van dit kwartet onze harten opnieuw sneller doen kloppen.

De muziek van het viertal, dat soms verschijnt als tiental wordt ook wel als heavy pop omschreven. WU LYF's vorig jaar uitgebrachte 'Go Tell Fire to the Mountain' is overdonderend, spookachtig, treurig maar vooral onwaarschijnlijk mooi. De aparte indringende sound van zanger Ellery Roberts nestelt zich op sluwe manier in je brein om daar nooit meer weg te gaan. 

Aan de andere kant van de Noordzee en zelfs de Atlantische Oceaan is het WU LYF al gelukt de hype om te zetten in een doorslaand succes. Op 6 maart zullen de heren laten zien waarom ook muziekliefhebbend Nederland met geen mogelijkheid om deze band heen kan. De dit jaar gewonnen Q Award voor beste nieuwe act en de nominatie voor een NME Award benadrukken nog eens het talent.

Bekijk hier het veelbesproken geweldige optreden bij ‘The David Letterman Show’:

download link album

http://www.wulyf.org/

https://twitter.com/#!/WorldUniteLYF