77 Bombay Street speelt muziekmarathon tijdens -77 hours of musical madness-

13-03-2012 @ 17:43

77 Bombay Street komt naar Nederland om met hun ’77 Hours of musical madness’ album aan het Nederlandse publiek te introduceren. ‘Up In The Sky’ is vanaf 16 maart digitaal uit.

Onlangs wonnen ze nog twee Swiss Awards (voor ‘best album’ en ‘best song’) en waren daarmee, samen met Adele, de grote winnaars tijdens deze Zwitserse award show. In eigen land is de Zwitserse popgroep 77 Bombay Street een groot succes, maar het buitenland lonkt. Van 21 tot 25 maart komt de band naar Nederland om hun muziek – omschreven als ‘de lichtvoetigheid van folk gekoppeld aan diepzinnige maar poppy composities en afgemaakt met een flinke dosis humor’ – op ludieke wijze te introduceren aan het publiek.

De vier broers zijn ooit begonnen als straatmuzikanten en zullen tijdens hun verblijf in Nederland dichter dan ooit terugkeren naar hun roots. Onder de naam ‘77 Hours of musical madness’ zal de band een muziekmarathon houden, waarbij het de bedoeling is zo veel mogelijk optredens te geven in 77 uur. De aftrap zal een radio-optreden zijn in de ochtendshow van Giel Beelen (3FM) op 21 maart. Het eindsignaal klinkt op 24 maart, in het Radio 2 programma Tros Muziekcafé. Daartussen rijdt de band door heel Nederland om zo veel mogelijk optredens te geven in scholen, treinen, winkels, benzinestations, bedrijven en huiskamers etc. De band nam een videobericht op om mensen op te roepen mee te doen aan de ‘77 hours of musical madness’. Dit videobericht is hier te bekijken 

Fans en nieuwsgierigen kunnen zelf ook hun steentje bijdragen en worden daarvoor beloond. Via de website http://www.redlinemusic.nl/77bombaystreet/ is het mogelijk om je huiskamer of andere locatie op te geven als mogelijke locatie voor een optreden. Naast een exclusieve show van de Zwitserse succesformatie, krijgen alle toeschouwers gratis de single ‘Long Way’ ter download aangeboden. De eerste 25 aanmeldingen krijgen bovendien twee toegangskaarten voor de presentatie van het album ‘Up In The Sky’ op 21 maart in de Bitterzoet in Amsterdam.

Up In The Sky is het eerste album van 77 Bombay Street. In Zwitserland is het album al goed voor platina.

In Nederland ligt het album op 27 april in de winkel. Het album is al vanaf 16 maart digitaal verkrijgbaar.

www.cnrentertainment.nl

downloadlink single 'Long Way'

http://www.77bombaystreet.com/

https://twitter.com/#!/77BombayStreet