De "Making of De Sint Willebrord Sessies" uitgezonden op Nederland 1

11-07-2012 @ 22:33

Op zondag 15 juli wordt de documentaire de "Making of De Sint Willebrord Sessies" in z'n geheel uitgezonden op Nederland 1. Direct na De Avondetappe is het bijzondere document te zien.
In maart van dit jaar streek een bont gezelschap muzikanten neer in de verlaten wielerwerkplaats Sporthuis Hubert in het Brabantse wielerdorp Sint Willebrord. Het doel: het opnemen van een cd vol gloednieuwe wielersongs, waarvan de opbrengst via Tour for Life ten goede komt aan Artsen zonder Grenzen. De sessies zijn niet alleen op cd vastgelegd, maar ook in beeld gebracht door Jasper ten Berge & Friends voor deze documentaire.

Sint Willebrord Sessies Vol. I: Sporthuis Hubert is het resultaat van een wild idee van Nando Boers (journalist NUSport), Dirk Jan Roeleven (televisiemaker NTR en VPRO) en Bert Wagendorp (columnist de Volkskrant). Zij bedachten een album te gaan maken met wielersongs, als opvolger van het boek dat zij voor de Tour for Life van Artsen zonder Grenzen maakten. Via labelbaas Ferry Roseboom van Excelsior Recordings, kwamen ze in contact met Brabantse songsmid en wielergek JW Roy. Samen met een band, bestaande uit Reyer Zwart op contrabas, Cok van Vuuren op gitaar, Roel Spanjers op toetsen en Jeroen Kleijn op drums namen zij een album op over De Koers. Diverse gastzangers zongen de nummers in: onder andere Guus Meeuwis, Freek de Jonge, Rick de Leeuw, Joost Prinssen, Frank Lammers, Guido Belcanto, De Kift, maar ook wielrenner Peter Winnen is te horen op dit unieke wielermuziekdocument.

Het album is geheel opgenomen in de werkplaats van mechaniker Hubert van Hoydonck in Sint-Willebrord, de wielerhoofdstad van Nederland. De betoverende wielersfeer in de werkplaats, de passie van alle artiesten die daar in no-time hun liedje moesten opnemen, de heftige wielerdiscussies aan de tafel van Annie en Hubert tussen Rini Wagtmans en Joost Prinsen, de acht geweldige dagen in maart 2012 in Sint Willebrord, alles is terug te horen op Sint Willebrord Sessies Vol. I: Sporthuis Hubert en te zien in de documentaire.

Alle opbrengsten van de verkoop van cd en dvd gaan naar Artsen Zonder Grenzen. De cd is verkrijgbaar via o.a. Bol.com, de muziekwinkels en de webshop van Excelsior Recordings. De deluxe editie, inclusief DVD van "The Making of" is te bestellen via www.bikewriters.nl.

Shows:

16 september: Sint Willebrord (cd-presentatie)
29 september: Kleine Komedie. Amsterdam

TV: Zondag 15 juli, ná De Avondetappe: 01.10 uur