Ach, Zalig Man: JW Roy, Frank Lammers & Karin Stroo

12-10-2010 @ 13:26

Een unieke ode aan het leven in de 8 Zaligheden
Met een reeks van 8 voorstellingen in de 8 dorpshuizen van de 8 Zaligheden presenteren JW Roy, Karin Stroo en Frank Lammers een boek met 8 verhalen, 8 foto’s én een CD met 8 liedjes over deze 8 dorpen in het Brabantse land.

Fotografe en schrijfster Karin Stroo portretteert in de 8 Zaligheden uit ieder dorp een typische bewoner. Hun persoonlijke verhalen vertellen tegelijkertijd ook het nodige over het plaatselijke gemeenschapsleven van vroeger en nu.
Het boek bevat een exclusieve cd van singer-songwriter JW Roy met acht nieuwe liedjes, waarin hij met nostalgische blik de geboortestreek van zijn jeugd bezingt.
Zes teksten zijn van de hand van Roy zelf, de overige twee van zijn muzikale vrienden Guus Meeuwis en Gerard van Maasakkers.
 
Tijdens de voorstelling Ach, Zalig Man geeft acteur Frank Lammers in een vrije interpretatie gestalte aan de acht dorpelingen uit het boek.
JW Roy zal zijn liedjes ten gehore brengen, begeleid door toetsenist Roel Spanjers en gitarist Ruud van den Boogaard.
Al met al een unieke artistieke combinatie en daarom absoluut niet te missen.

Ach, Zalig Man
is een roerende hommage aan de Brabantse dorpscultuur, waarin verbondenheid een belangrijke rol speelt. Het is niet alleen een ode aan, maar uitdrukkelijk ook voor de bewoners van deze streek. Vandaar dat de voorstellingen letterlijk ter plekke zullen plaatsvinden, in de acht dorpshuizen van de Zaligheden – daar waar het leven geleefd wordt.
 
Kaarten voor Ach, Zalig Man zijn te koop op de diverse locaties of via het internet, meer informatie daarover vindt u op www.jwroy.nl .
Boek en cd de Acht Zaligheden zijn vanaf eind november te bestellen via www.monkeyman.nl of te verkrijgen bij de boekhandel of cd-winkel.
 
Speelschema
27-11-2010: De Poel, Netersel, 20.30u
28-11-2010: De Rosdoek, Wintelre, 15.00u
10-12-2010: ’t Drieske, Hulsel, 20.30u
11-12-2010: De Muzenval, Eersel, 20.30u
12-12-2010: De Höllekes, Steensel, 20.30u
17-12-2010: De Smis, Duizel, 20.30u
18-12-2010: De Leenhoef, Knegsel, 20.30u
19-12-2010: De Kei, Reusel, 20.30u

Over de makers

Singer-songwriter JW Roy (Knegsel, 1968) bouwde de afgelopen vijftien jaar een imposante carrière op. Buiten Nederland gaf hij optredens in de Verenigde Staten en diverse Europese landen. Hij speelde samen met Rolling Stones-pianist Chuck Leavell en Americana-diva Carrie Rodriguez, en werkte met grote vaderlandse artiesten als Guus Meeuwis, Bløf, Nynke Laverman, Ilse DeLange, Fernando Lameirinhas en Gerard Van Maasakkers.
Roy maakte tot nu toe zeven albums, waaronder het Brabantstalige Laagstraat 443 (2005) met de klassieker As Ge Ooit.
Met zijn warme stemgeluid en humorvolle presentatie staat hij in het theater garant voor een mooie avond, zoals te horen is op de live-cd JW Roy leeft (2008).
Als liedjesschrijver geldt Roy inmiddels als toonaangevend. Zo schreef hij de afgelopen jaren mee aan vier #1-hits: Tranen gelachen, Proosten, Als je ooit nog eens terug kan en, onlangs nog, Schouder aan schouder van Marco Borsato & Guus Meeuwis.

Fotografe Karin Stroo studeerde in 1991 af aan de Kunstacademie in Den Haag. Zij werkte vroeger en nu voor onder meer FNV, AFMP, Checkpoint, Einder Communicatie en IJopener, afgewisseld met een groot aantal ‘losse’ opdrachten als cd-hoezen en portretten. In 2008 volgde Stroo een cursus Jeugdliteratuur aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Ze werkt momenteel aan een boek met kinderverhalen en schrijft liedteksten.

Acteur Frank Lammers (Geldrop-Mierlo, 1972) is als acteur overbekend van hoofdrollen in televisieseries als All Stars en Enclave en films als Wilde Mossels en Nachtrit. Voor die laatste rol kreeg hij in 2006 een Gouden Kalf.
Lammers volgde de Toneelschool in Amsterdam en speelde na zijn afstuderen in 1995 bij diverse gezelschappen, waaronder het RO Theater, het Noord Nederlands Toneel (NNT) en ZT Hollandia. Tegenwoordig is hij werkzaam als freelance acteur.

Ach, Zalig Man
is een productie van Monkeyman bv (Kees Spruit), JW Roy & Karin Stroo

Mede mogelijk gemaakt door:
De Muzenval, Eersel
’t Schouw, Reusel
Bibliotheek de Kempen
Replifact Optical Media, Bladel
Soors Muziek, Valkenswaard
Drukkerij Van Horssen, Bergeijk
Gastouder Bureau Roodkapje, Bladel
Zeezeilen, Amsterdam
Gemeente, Bladel
Schatten van Brabant

N.B.: Schatten van Brabant is een initiatief van de provincie Noord-Brabant i.s.m. diverse partners over de betekenis van het verleden voor nu. www.schattenvanbrabant.nl .