Lukas Batteau brengt tweede solo EP uit op 31 augustus

20-07-2012 @ 09:35

Heerlijke zomerdagen die eeuwig mogen duren, met het incidentele briesje dat je doet opschrikken uit je dagdromen. Denk aan zo’n dag en je denkt aan Lukas Batteau.

Lukas (1979), de half-Amerikaanse singer-songwriter uit Utrecht, die vooral bekendheid verwierf met zijn EP All Dressed Up And Nowhere To Go, raakte op zijn 15e geïnspireerd door bands als U2, Pearl Jam en Radiohead en kon het niet laten ook zelf de gitaar op te pakken.

Zijn kracht: prachtige melodische luisterliedjes, op basis van akoestisch gitaarspel. Luister naar zijn nummers en je hoort Damien Rice, Scott Matthews en ja, zelfs een beetje Eddie Vedder. Geboren uit een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder, groeide hij op in Zuid-Korea, Nederland en Amerika. En die veelzijdigheid uit zijn jeugd laat zich horen in zijn muziek.

In de voorzomer van 2011 nam hij een titelloze EP op met stadgenoten Jelte Heringa (Most Unpleasant Men, Eefje de Visser), Nicky Hustinx (Woost, Marike Jager) en Merijn van de Wijdeven (Mdungu, Eefje de Visser). Maar Lukas, perfectionistisch als hij is, was niet tevreden. De liedjes waren goed, maar het kon beter. Zoals die heerlijke zomerdag die nog nét iets beter wordt wanneer je nooit naar huis hoeft.

Hij dook opnieuw de studio in. Geen dure studio, maar studio Woonkamer in zijn huis in Utrecht. Het was precies wat hij nodig had. Nummers werden opnieuw ingezongen, backing vocals toegevoegd en ook de extra gitaar kon niet ontbreken. De vier nummers werden opnieuw gemixed en gemasterd en op 31 augustus komt de titelloze EP dan eindelijk écht uit. Beter dan ooit.

Op zondag 29 juli geeft Lukas een akoestische sneak preview in Paradiso.

http://www.lukasbatteau.com/

http://www.facebook.com/lukasbatteau

https://twitter.com/lukasbatteau