Legendarisch concert van The Who uit 1975 verschijnt op DVD

29-08-2012 @ 19:43

Het is 20 november 1975 als Pete Townshend, Roger Daltrey, Keith Moon en John Entwistle voet aan grond zetten in Houston, Texas. Die avond spelen ze de eerste van vele shows voor hun Amerikaanse tour ter promotie van hun nieuwe album ‘The Who By Numbers’. De band brengt met dat album haar zevende album in tien jaar uit en heeft voor haar show keuze uit een ongekende hoeveelheid hits, waaronder My Generation, Won’t Get Fooled Again, Baba O’Riley en Pinball Wizard.

The Who Live In Texas ’75’ is vijf jaar later opgenomen dan het legendarische album ‘Live At Leeds’, wat door velen nog steeds wordt beschouwd als het beste livealbum aller tijden. Nu de show uit ’75 eindelijk digitaal is opgepoetst blijkt opeens dat dit optreden kan tippen aan het legendarische concert in de universiteit van Leeds en haar soms zelfs weet te overstijgen. De band leek die bewuste donderdagavond in Houston over een magische chemie te beschikken die het sinds haar oprichting nog niet eerder had gehad. Deze prachtige registratie doet de kijker opnieuw beseffen welke immense invloed The Who heeft gehad haar navolgelingen.

Om de magistrale wijze waarop producer John Astley de beelden en het geluid heeft hersteld te beschrijven kunnen wij enkel een reclame van Sony citeren: “It’s like having Keith Moon in the room. Only Safer.”

The Who Live In Texas ’75’ ligt vanaf 5 oktober in de winkels.

De status van The Who is legendarisch, met name ook weer hun optreden bij de afsluiting van de Olympische Spelen in Londen, waar de nog resterende band met Pete Townshend en Roger Daltrey weer velen wist te verrassen.

http://thewho.com/